Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Η Π.Ε. Πιερίας παρέδωσε για χρήση στον Δ.Δίου-Ολύμπου το νέο Λύκειο Κονταριώτισσας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Δ.Δίου-Ολύμπου
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Παραδόθηκε για χρήση το νέο Λύκειο Κονταριώτισσας
ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΟΣΤΙΣΕ 2.767.418 ΕΥΡΩ


Διοικητική παραλαβή και παράδοση του νέου Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας, με σκοπό τη χρήση του, πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Δήμου Δίου-Ολύμπου, την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014.

Το σχολείο, που κόστισε 2.767.418 ευρώ, κατασκευάστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου έργου από το ΕΣΠΑ 2013, με  ανάδοχο την εταιρεία «ΕΝΙΠΕΑΣ ΑΕ», παρουσία του Αντιδημάρχου Τ.Υ Δίου-Ολύμπου Γιώργου Φαρμάκη, του Επιστημονικού Συνεργάτη της ΠΕ Πιερίας Δημήτρη Ρουκά και του Προϊσταμένου του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Δίου-Ολύμπου Ηρακλή Χατζημήτρου.

Συγκεκριμένα, η Προϊσταμένη και οι επιβλέποντες του έργου, του τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, προέβησαν στη διοικητική παραλαβή του έργου από τον ανάδοχο και στη συνέχεια στη διοικητική παράδοση για χρήση, λειτουργία, συντήρηση και διοίκηση, στον εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δίου Ολύμπου, που είναι ο Φορέας Λειτουργίας του έργου.

Το κτίριο που κατασκευάστηκε έχει συνολική δόμηση 2.600 μ2, αποτελείται από ένα τμήμα υπογείου, ισόγειο και έναν όροφο  και περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας, 2 ξένων γλωσσών, 2 πληροφορικής, 1 αίθουσα φυσικών επιστημών, 1 αίθουσα αισθητικής αγωγής, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, διοικητικούς χώρους, βοηθητικούς χώρους και χώρους υγιεινής.

Σε ό,τι αφορά τον περιβάλλον χώρο του σχολικού συγκροτήματος εφαρμόσθηκε η τεχνική μελέτη που περιλαμβάνει χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, στέγαστρο  μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων, υπαίθριο στέγαστρο γυμναστικής εμβαδού 200 μ2, γήπεδο μπάσκετ με κερκίδες, γήπεδο βόλεϊ, χώρους αύλησης με καθίσματα, χώρους πρασίνου, δεντροφυτέψεις, περιμετρικό  φωτισμό με ηλιακά φωτιστικά , ιστούς - φωτιστικά γηπέδων και δίκτυο αποχέτευσης όμβριων υδάτων.

Αναφορικά με το έργο, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης, δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα κόσμημα για την περιοχή και έτσι πρέπει να το δούμε από εδώ και πέρα. Είναι ένα σύγχρονο κτίριο που οφείλουν ΟΛΟΙ να το αγαπήσουν και να το προστατεύσουν προκειμένου να αποτελέσει μια νέα κοιτίδα μάθησης, γνώσης και πολιτισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.