Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Την επίταξη των απεργών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ysterografa.gr
Παράνομη κρίθηκε η απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Στο δικαστήριο είχε προσφύγει η διοίκηση της ΔΕΗ.
Στο Μέγαρο Μαξίμου περίμεναν την εκδίκαση της αγωγής της διοίκησης της ΔΕΗ κατά της
απεργίας της ΓΕΝΟΠ, και όπως ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, η κυβέρνηση προχωρεί πλέον στην επίταξη των απεργών.
Οι απεργοί από την πλευρά τους ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αφού πρώτα διασφαλίσουν ότι θα υπάρχει επαρκές προσωπικό ασφαλείας, ενώ η διοίκηση της ΔΕΗ υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της ότι περιμένει τη συμμόρφωσή τους με τη δικαστική απόφαση.
Αναλυτικά, η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη έχει ως εξής:
‘Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.
Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους.
Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει”.