Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Εικόνες εγκατάλειψης κι ερήμωσης το σκηνικό στον ανοιχτό χώρο του κολυμβητηρίου Κολινδρού

Ποιος θα το πίστευε ότι με το πέρασμα των χρόνων ο χώρος του κολυμβητηρίου Κολινδρού, τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα θα παρουσίαζε φέτος τέτοια ερημική εικόνα....
Άδειο από τραπεζοκαθίσματα, από κόσμο, διάτρητο σε πολλά σημεία του, με μοναδικές
εκλάμψεις τα πρωινά των καθημερινών, όπου οι γυμναστές με πιο λίγα από παλιότερες χρονιές μικρά παιδιά και μία μόνιμα στημένη καντίνα απ' έξω, δίνουν μια ξεχωριστή νότα χαράς στο άδειο χώρο του ανοιχτού κολυμβητηρίου.
Ο πλειοδότης του διαγωνισμού του αναψυκτηρίου δε μπορεί ακόμη να το λειτουργήσει λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, ενώ απομένει ουσιαστικά ένα "καλό" ακόμη εικοσαήμερο για το πέρας και της φετινής θερινής περιόδου. Ως γνωστόν μετά της Παναγίας οι καιρικές συνθήκες της περιοχής, δρουν απαγορευτικά στη διάθεση του κόσμου να το επισκεφτεί.
Είναι προφανές ότι ο χώρος για να αποκτήσει την αίγλη του παρελθόντος πρέπει να υποστεί μια μεγάλη ανανέωση στις εγκαταστάσεις, στη νοοτροπία των διοικούντων και εμπλουτισμό στον τρόπο εκμάθησης κολύμβησης με περισσότερη ποικιλία τρόπων διδασκαλίας κι όχι μονοδιάστατα.
Καλό το φιλότιμο αλλά δε φτάνει μόνο αυτό.
Ελπίζουμε ότι, η νέα δημοτική αρχή που θα αναλάβει περίπου σε έναν μήνα, να εντρυφήσει επάνω στο θέμα του κολυμβητηρίου, με μελέτες, με ειδικούς του μάρκετινγκ, με αξιόπιστους και ικανούς επιστήμονες κι όχι με πασαλείμματα ως είθισται μέχρι σήμερα.
Διότι μπορεί όλοι να λένε ότι το κολυμβητήριο μπορεί να ξαναγίνει τουριστικός πόλος έλξης, αλλά θα πρέπει να βρεθεί πρωτίστως και ο τρόπος. Και τον τρόπο θα τον βρει ο εξειδικευμένος κι όχι ο κάθε ένας από εμάς που δεν ξέρουμε που πάνε τα τέσσερα.

Ζούμε στο 2014 και τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από το πρόσφατο παρελθόν.
Η οικονομική κρίση μας δίδαξε ότι με τα ψέμματα δε προχωράς πλέον ούτε ένα χιλιοστό μπροστά.
Χρειάζεται σωστός επανασχεδιασμός, εργατικότητα, καινοτομία, φαντασία, κεφάλαια και πάνω από όλα τεράστια θέληση.

Επισημάναμε αυτά που είδαμε και πιστεύουμε.... Εδώ θα είμαστε να δούμε το μέλλον του.