Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Voucher Υγείας με εκπαιδευτικό επίδομα 7.800€

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΚΕΚ ΚΕΠΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για το Voucher υγείας 2014. Σκοπός της δράσης είναι η υλοποίηση προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων ( voucher )
πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ-ΤΕ Nοσηλευτών, ΠΕ Οικονομικού(οικονομολόγοι), ΠΕ-ΤΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ΠΕ-ΤΕ Πληροφορικής, και ΤΕ Επισκεπτών Υγείας, Ραδιολόγων-Ακτινολόγων, Διοίκησης μονάδων Υγείας και Μαιευτικής σε θέματα μεταρρυθμίσεων για την υγεία και το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του Τομέα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Υ.Ε.τ.Υ.Κ.Α.), του Υπουργείου Υγείας, ενεργώντας ως Δικαιούχος κατά την έννοια του άρθρου 1 του Ν. 3614/2007 (ΦΕΚ 267/Α), αναλαμβάνει την υλοποίηση της δράσης με τίτλο «Κατάρτιση ανέργων σε θέματα μεταρρύθμισης για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας».
Η δράση χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο). Σκοπός της δράσης είναι η υλοποίηση προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ-ΤΕ Nοσηλευτών, ΠΕ Οικονομικού(οικονομολόγοι), ΠΕ-ΤΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ΠΕ-ΤΕ Πληροφορικής, και ΤΕ Επισκεπτών Υγείας, Ραδιολόγων-Ακτινολόγων, Διοίκησης μονάδων Υγείας και Μαιευτικής σε θέματα μεταρρυθμίσεων για την υγεία και το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.
Στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μία ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων που θα περιλαμβάνει: Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 240 ωρών Πρακτική άσκηση σε Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ διάρκειας 960 ωρών, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 7 μήνες. Υπηρεσίες υποστήριξης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, που αφορούν α) στη διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών / δεξιοτήτων των καταρτιζομένων με τις ανάγκες των Μονάδων Υγείας, β) στη τοποθέτηση, παρακολούθηση και εποπτεία του καταρτιζόμενου από τον πάροχο κατάρτισης στον τόπο της πρακτικής άσκησης, μέσω του επόπτη Πρακτικής.
Κάθε άνεργος που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εφ’ όσον επιλεγεί βάσει των κριτηρίων και της διαδικασίας που περιγράφεται στην παρούσα, θα εγγραφεί σε «Μητρώο Ωφελουμένων» και θα δικαιούται την «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας», η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να λάβει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρία και πρακτική).
Το φυσικό αντικείμενο των προγραμμάτων κατάρτισης (θεωρία και πρακτική) θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/09/2015
Οι ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ για την ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ των ενδιαφερομένων, προκειμένου να συμμετάσχουν στη δράση είναι: Ωφελούμενοι: από 22 Ιουλίου 2014 (12:00) έως και 28 Ιουλίου 2014 (24:00)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
Α.  Κάθε  καταρτιζόμενος  που  συμμετείχε  σε  πρόγραμμα  κατάρτισης  (θεωρία  και  πρακτική άσκηση) δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο περιλαμβάνει το επίδομα θεωρίας και το επίδομα πρακτικής άσκησης:
Το  επίδομα  θεωρητικής κατάρτισης για  κάθε  καταρτιζόμενο  ανέρχεται  συνολικά  σε  1.560  € (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).
Το  επίδομα  πρακτικής  άσκησης  για  κάθε  καταρτιζόμενο  ανέρχεται  συνολικά  σε  6.240  € (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).
Το συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα (θεωρητικής και πρακτικής άσκησης) κάθε καταρτιζομένου, συνολικά ανέρχεται σε 7.800 € (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).
Οι  ασφαλιστικές  εισφορές,  που  αντιστοιχούν  στο  εκπαιδευτικό  επίδομα  του  καταρτιζομένου,
καλύπτονται από την επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας σύμφωνα
Επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης
Η  πρακτική  άσκηση  θα  πραγματοποιηθεί  σε  δημόσιους  φορείς  του  τομέα  της  παροχής υπηρεσιών υγείας (Μονάδες Υγείας (ΝΜΥ και ΤΜΥ)). Η πρακτική άσκηση θα έχει συνάφεια με το  αντικείμενο  του  προγράμματος  θεωρητικής  κατάρτισης  που  παρακολούθησε  ο ωφελούμενος. 
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος δημοσιεύεται με την ανάρτησή της στον ιστότοπο της εφαρμογής  του  έργου  (ειδική  ιστοσελίδα),  www.voucher.gov.grκαι  στους  ιστότοπους  του  Υπουργείου Υγείας www.moh.gov.gr και www.ygeia-pronoia.gr
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση – πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας, ΚΕΚ ΚΕΠΑ ΠΙΕΡΙΑΣ, 1 Χ.Λ.Μ Π.Ε.Ο Κατερίνης – Θεσσαλονίκης (Δίπλα στην Αστυνομία),  στο τηλ 2351073125 και στο www.facebook.com/kepapierias


ΚΕΚ ΚΕΠΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
1 χλμ  ΠΕΟ Κατερίνης - Θεσσαλονίκης,
(Δίπλα στην Αστυνομία)
60100, Κατερίνη
Τηλ./Φαξ: 2351073125
e-mail:  kepa@praxis.org.gr