Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Διαμαρτυρία στο YΠΑΑΤ την Πέμπτη από ΠΕΝΑ για τη στρεμματική ενίσχυση

Σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα προχωρήσει την Πέμπτη 31 Ιουλίου αντιπροσωπεία Νέων Αγροτών διαμαρτυρόμενη για τις αποφάσεις που αφορούν την Νέα Κοινή Αγροτική πολιτική 2015 - 2019.

Πιο συγκεκριμένα, οι Νέοι Αγρότες σημειώνουν ότι το υπουργείο "φρόντισε να παίρνουν το μεγάλο κομμάτι των επιδοτήσεων, όσοι έχουν ιστορικά δικαιώματα και όχι όσοι παράγουν πραγματικά. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, οι νέοι γεωργοί να λαμβάνουν πολύ μικρή βασική ενίσχυση, που το bonus +25%, δεν θα αντισταθμίζει τις πραγματικές απώλειες".
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΝΑ έχει ως εξής:

"Την Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014 και ώρα 12:00, αντιπροσωπεία Νέων Αγροτών, θα αποκλείσει συμβολικά την είσοδο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο που η κυβέρνηση σχεδιάζει να εφαρμόσει την Νέα Κοινή Αγροτική πολιτική 2015 - 2019.
Διαμαρτυρόμαστε, διότι με την Νέα Κ.Α.Π. έπρεπε όλοι οι γεωργοί που παράγουν, να λαμβάνουν "ενιαία στρεμματική ενίσχυση". Αντίθετα, το υπουργείο φρόντισε να παίρνουν το μεγάλο κομμάτι των επιδοτήσεων, όσοι έχουν ιστορικά δικαιώματα και όχι όσοι παράγουν πραγματικά. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, οι νέοι γεωργοί να λαμβάνουν πολύ μικρή βασική ενίσχυση, που το bonus +25%, δεν θα αντισταθμίζει τις πραγματικές απώλειες.
Στη πράξη, η "ενιαία στρεμματική ενίσχυση",  είναι μόνον τίτλος!
Επιθυμούμε  λοιπόν να καταγραφεί ιστορικά, ότι τουλάχιστον, κάποιοι εναντιώθηκαν σε αυτήν την καταστροφική απόφαση".