Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ 2014: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΔΙΑΘΕΣΗ ΧΩΡΩΝ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΔΙΑΘΕΣΗ  ΧΩΡΩΝ  ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ
Ο Δήμαρχος  Κατερίνης ανακοινώνει  ότι:

     Στα πλαίσια λειτουργίας της ετήσιας παραδοσιακής εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης από 30-08-2014 έως 05-09-2014 καθώς επίσης και λειτουργίας Λούνα Πάρκ και λοιπών ψυχαγωγικών παιγνίων καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την συμμετοχή τους να καταθέσουν τις αιτήσεις τους με  τα  σχετικά  δικαιολογητικά  από 04-08-2014 έως 13-08-2014 για την έκδοση της άδειας χρήσης των χώρων του Λούνα Πάρκ, της εμποροπανήγυρης και άσκησης υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας στο αρμόδιο γραφείο του Τμήματος Περιουσίας του Δήμου Κατερίνης (τηλ.:2351-3-50518) από όπου μπορούν να λάβουν γνώση των όρων του σχετικού κανονισμού κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Με εντολή Δημάρχου
Ο Εντεταλμένος
Δημοτικός Σύμβουλος

Ζήνων Σατραζέμης




ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ 2014

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης με την αριθ. 302/2014 απόφασή του ενέκρινε τον Κανονισμό λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης για το έτος 2014 (ύστερα από τις 368 και 72/2014 εισηγήσεις της Ο.Ε. και Ε.Π.Ζ. αντίστοιχα) ως εξής:
1. Α. Η χρονική διάρκεια της εμποροπανήγυρης θα είναι από 30.08.2014 έως 05.09.2014 και ο τόπος τέλεσης ο καθιερωμένος για χρόνια χώρος.
Β. Για τη συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη θα απαιτείται άδεια, η ισχύς της οποίας θα είναι επτά (7) ημερών.
Οι άδειες θα χορηγούνται βάσει του άρθρου 16 παρ.1 του Ν.3769/2009, α) σε επαγγελματίες εμπόρους που νόμιμα δραστηριοποιούνται αποκλειστικά σε υπαίθριες αγορές (υπαίθριοι πωλητές), β) σε κατόχους άδειας συμμετοχής σε κυριακάτικες αγορές, γ) σε κατόχους άδειας πωλητών λαϊκών αγορών που λειτουργούν εκτός της Περιφέρειας των Ν.Α. Αθηνών Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, δ) σε όσους κατέχουν άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου (στάσιμου ή πλανόδιου) και ε) σε λοιπούς εμπόρους. Επίσης, να διατεθούν χώροι σε τοπικούς συλλόγους (πολιτιστικούς, αθλητικούς κλπ).
Ο έλεγχος των δικαιολογητικών και η κλήρωση τόσο των δικαιούχων όσο και των θέσεών τους θα πραγματοποιείται με δημόσια κλήρωση από το Δημοτικό Συμβούλιο ή από ορισμένη, για το σκοπό αυτό επιτροπή.
Οι άδειες των κληρωθέντων θα εκδίδονται με απόφαση Δημάρχου, θα ισχύουν για συγκεκριμένο χρόνο και χώρο, θα είναι προσωπαγείς και δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση, η εισφορά, η εκμίσθωση και η παραχώρησή τους, καθώς και η άσκηση των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτές, σε οιονδήποτε τρίτο.
Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα καθοριστούν τα είδη που επιτρέπεται να πωλούνται και τα οποία ενδεικτικά θα είναι:
1.Είδη προικός
2.Είδη υπόδησης
3.Είδη ένδυσης
4.Δερμάτινα (τσάντες,ζώνες κλπ.)
5.Είδη οικιακής χρήσης
6.Ζαχαρώδη είδη και αναψυκτικά
7.Ξηροί καρποί, είδη διατροφής
8.Παιχνίδια
9.Αγιογραφίες, αφίσες κλπ.
10.Ψιλικά, είδη δώρων, μπιζού κλπ.
11.Βιβλία
12.Είδη υγιεινής
13.Είδη Λαϊκής Τέχνης
14.Γεωργικά μηχανήματα, εργαλεία κλπ.
15.Αυτοκίνητα
16.Καντίνες, καφετερίες, ταβέρνες, μπυραρίες, καφενεία, ζαχαροπλαστεία
17.Μικροπωλητές διαφόρων ειδών
Οι χρήσεις των χώρων που θα διατεθούν θα υποδεικνύονται έτσι όπως εμφανίζονται στο συν/νο τοπογραφικό διάγραμμα.
Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και των προβλεπόμενων δικαιολογητικών (ΑΦΜ, άδεια άσκησης – λειτουργίας επαγγέλματος και έναρξης εργασιών, βεβαίωση μη οφειλής στο Δήμο κλπ) ορίζεται από 04-08-2014 έως 13-08-2014.
Αναφορικά με τους συμμετέχοντες θα απαιτείται: α) όσοι χρησιμοποιούν ψησταριές να δημιουργούν καμινάδες ύψους τεσσάρων (4) μέτρων, β) να υποχρεούνται στην τήρηση των κανόνων υγιεινής, σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις, γ) να τοποθετήσουν σε εμφανή σημεία πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως και δ) να κατασκευάσουν μόνοι τους τα στέγαστρά τους.
Απαγορεύεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στους δρόμους, πέραν των διαγραμμίσεων, όπως και η τοποθέτηση εμπορευμάτων.
Απαγορεύεται η έκθεση εμπορευμάτων εκτός του χώρου της εμποροπανήγυρης (νησίδες, χώροι πρασίνου, πάρκινγκ αυτοκινήτων κ.λ.π.).
Θα ζητηθεί η συνδρομή και παρουσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας, Τροχαίας, Πυροσβεστικής και Νοσοκομείου, για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της εμποροπανήγυρης.
Θα διευκολύνεται η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία και των εγκύων γυναικών.
Θα δοθεί η δυνατότητα διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων τόσο από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Κατερίνης όσο και από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.
Θα λειτουργήσει ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ και λοιπά ψυχαγωγικά παίγνια, κατά το χρονικό διάστημα λειτουργίας της εμποροπανήγυρης, τηρουμένων των νομικών προϋποθέσεων.
Τέλος, θα ληφθεί μέριμνα θεμάτων, που προκύπτουν έκτακτα και δεν καλύπτονται από την παρούσα εισήγηση – κανονισμό, να ρυθμίζονται με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου πριν την έναρξη της εμποροπανήγυρης.

2. 1. Ως τέλος χρήσης όλων των χώρων της εμποροπανήγυρης ορίζεται το ποσό των 10,00€/τ.μ.
2. Η σύνδεση κάθε παροχής με το δημοτικό ηλεκτρικό δίκτυο θα καθορίζεται ως εξής:
α) καντίνες, κέντρα διασκέδασης, καφετερίες, ταβέρνες, μπυραρίες, καφενεία, ζαχαροπλαστεία και λοιπά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος: 130,00€ κατ’ αποκοπή.
β) για όλες τις υπόλοιπες χρήσεις: 60€ κατ’ αποκοπή.
γ) η δαπάνη τοποθέτησης μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και το ακριβές αντίτιμο του ρεύματος θα βαρύνει τους κληρωθέντες - συμμετέχοντες.
3. Οι εργασίες σύνδεσης, παροχών κ.λ.π. θα γίνουν αποκλειστικά και με ευθύνη του ηλεκτρολόγου του Δήμου.
4. Τα αναφερόμενα τέλη να εισπράττονται συνολικά και εφάπαξ, από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, κατά την έκδοση της άδειας συμμετοχής και πριν την εγκατάσταση των συμμετεχόντων.
5. Για την εγκατάσταση και λειτουργία ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ και λοιπών ψυχαγωγικών παιγνίων, ορίζεται ως τέλος χρήσης το ποσό των 10,00€/τ.μ. και η σύνδεσή τους με το δημοτικό ηλεκτρικό δίκτυο, θα πραγματοποιηθεί μετά από συνεννόηση με τη ΔΕΗ, ανάλογα με την ιπποδύναμη και την προβλεπόμενη ισχύ των μηχανημάτων.

   
Με εντολή Δημάρχου
Ο Εντεταλμένος
Δημοτικός Σύμβουλος


Ζήνων Σατραζέμης