Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Περισσότεροι από 400 αθλητές – αθλήτριες τίμησαν τον επετειακό αγώνα δρόμου στον Άγιο Χαράλαμπο Σιδηροδρομικού Σταθμού

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Οργανωτική επιτροπή αγώνα
 Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο προγραμματισμένος για τα 50 χρόνια (1964-2014) ζωής του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους, επετειακός αγώνας δρόμου απόστασης 5000 μ., ο οποίος διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος,
τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, με την υποστήριξη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».


400 και πλέον αθλητές και αθλήτριες, άτομα όλων των ηλικιών, όχι μόνο από την Κατερίνη, αλλά από κάθε άκρη της χώρας, το απόγευμα της Δευτέρας 25 Αυγούστου τίμησαν με την συμμετοχή τους τον επετειακό αγώνα δρόμου που είχε ως αφετηρία και τερματισμό τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, ενώ η διαδρομή διήλθε τα στενά της συνοικίας.
Οι λέξεις ίσως είναι φτωχές για να περιγράψουν την ανάδειξη του μεγαλείου του μαζικού αθλητισμού, τα όσα έγιναν στους δρόμους του Σιδηροδρομικού Σταθμού και κυρίως την στήριξη που έτυχε η διοργάνωση από τους κατοίκους της συνοικίας, οι οποίοι με τις επευφημίες τους, το απλόχερο χειροκρότημά τους στις προσπάθειες  των  συμμετεχόντων αγκάλιασαν έμπρακτα τo ξεχωριστό αυτό αθλητικό event. Ξεχωριστή διάσταση στη διοργάνωση έδωσαν άτομα με αναπηρίες, που απέδειξαν πως ο αθλητισμός και το δρομικό κίνημα διαγράφουν το «δεν μπορώ» και το «δεν θέλω», απομακρύνοντας σθεναρά οιαδήποτε διάκριση ή αποκλεισμό.


ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
«Δράσεις που επικεντρώνονται στη στήριξη του πολιτισμού και του αθλητισμού θα έχουν πάντα την αμέριστη συμπαράστασή μας» σημείωσε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος έδωσε και την εκκίνηση του αγώνα.


ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΘΕΣΜΟΣ
Από την πλευρά του ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού π. Κυριάκος Κοκελίδης  ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, οι οποίοι συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση αυτής της πρωτοβουλίας, τόνισε ότι επιθυμία όλων είναι αυτό το αθλητικό γεγονός να καταστεί θεσμός επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «δεν πρόκειται μόνο για μία αθλητική διοργάνωση. Αποτελεί μια δεξαμενή αξιών, κοινωνικής συνείδησης, ευαισθησίας, φιλίας και αλληλεγγύης την οποία αξίζει να συνεχίσουμε».


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
«Η συμμετοχή μας στη διοργάνωση αποτελεί την αφετηρία της συνεργασίας που εγκαινιάζουμε με τον Μητροπολίτη μας, την Ιερά Μητρόπολη με έμφαση σε κοινές δράσεις που αφορούν την ενδυνάμωση του θρησκευτικού τουρισμού και την ανάπτυξη του αθλητισμού, με βάση μοντέλα που υφίστανται σε άλλες περιοχές της χώρας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στον π. Κυριάκο για την άρτια και επιτυχημένη αυτή διοργάνωση» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Χρήστος Μυστρίδης.


Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του αγώνα διαδραμάτισαν οι δεκάδες εθελοντές, διευκολύνοντας την όλη διαδικασία και προσφέροντας απτά βοήθεια όπου αυτή απαιτήθηκε. Καθοριστική ήταν η συμβολή της  Τροχαίας Κατερίνης, της Διασωστικής Ομάδας  Ν. Πιερίας, της Φωτογραφικής Λέσχης της Εστίας Πιερίδων Μουσών, της Ποδηλατικής Απόδρασης, της Επιτροπής Αποτελεσμάτων  κ.α. Για το όμορφο μουσικό σκηνικό με τα αυθεντικά Ποντιακά ακούσματα που εμψύχωναν τους αθλητές στη διαδρομή φρόντισαν οι νέοι μουσικοί της συνοικίας, ενώ για τα παραδοσιακά εδέσματα  που προσφέρθηκαν στους αθλητές, οι γυναίκες της περιοχής.
Αναμνηστικό δίπλωμα, εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους και ένα καλαίσθητο μετάλλιο απονεμήθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες.


Για την ιστορία, τις πρώτες θέσεις στην κατηγορία των ανδρών κατέλαβαν οι: ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Σ.ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΛΟΥ 16.17
ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ''ΖΕΥΣ'' 16.32
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ Σ.ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΛΟΥ 16.42


Στην κατηγορία των γυναικών διακρίθηκαν οι:
ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ''ΖΕΥΣ''  23.22
ΚΩΣΤΑ ΕΛΕΝΗ ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ''ΖΕΥΣ'' 24.12
ΑΠΡΑΣΙΔΟΥ ΑΝΘΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ 25.46


 Ειδικές τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν για την συμμετοχή των μελών τους: στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη» (την πλακέτα παρέλαβε η πρόεδρος Θεανώ Γελαδάρη), στον Πέτρο Κατσάρα - αθλητή με σύνδρομο Parkinson του Ομίλου Μαραθωνοδρόμων Γιαννιτσών, σε άτομα με κινητικά προβλήματα, σε δύο ιερείς που έτρεξαν την διαδρομή από την περιοχή των Γιαννιτσών.