Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Μελωδικό το κλείσιμο της παρουσίας της Αυστρίας στο 43ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
Η πρέσβειρα της Αυστρίας κ. Melita  Subert  και η επίτιμη πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κ. Έβελυν Παπαδοπούλου δεν έκρυβαν την χαρά τους για την εξαιρετική εμφάνιση του
Συνόλου Εγχόρδων της Μουσικής Ακαδημίας ΜOZARTEUM SALZBURG, καθώς και για την θερμή ανταπόκριση του κοινού που επιβράβευσε τους καλλιτέχνες με παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Το μουσικό σύνολο παρουσίασε το Σάββατο 23 Αυγούστου, στο αίθριο του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, έργα  των Haydyn, Grieg, Halvorsen και  Mozart.

Στο μουσικό σύνολο συμμετείχαν οι καθηγητές  μουσικής Χρήστος Κανέττης  βιολί, Anitta Mitterer  βιόλα, καθώς και οι τελειόφοιτοι σπουδαστές Therese Von Bemberg βιολί, Ιάσων Τζανάκος βιόλα καιLeo Morello βιολοντσέλο.

O επικεφαλής του συνόλου κ. Κανέττης έχει  κάνει μια πλούσια διεθνή  καριέρα και είναι ήδη καθηγητής βιολιού και μουσικής δωματίου στο LANDESKONNSERVATORIUM   INSBRUK και στο  πανεπιστήμιο    MOZARTEUM SALZBURG  και παίζει με ιταλικό βιολί  Giovanni Grancino του 1692.

Το μουσικό σύνολο παρουσίασε εξαιρετική μελωδικότητα, διαύγεια και ευκρίνεια ήχου ενώ ήταν συγκλονιστικοί οι μουσικοί διάλογοι μεταξύ των εγχόρδων.

Ένα άρτιο μουσικό πρόγραμμα που προσέφερε στους ακροατές μια σπάνια αισθητική απόλαυση.


Και ποίηση

Πριν την συναυλία η λογοτέχνης Σόνια Μιχαηλίδου παρουσίασε την συλλογή ποιημάτων της «Τα λεμόνια ωριμάζουν τον χειμώνα» με μουσική υπόκρουση του φλαουτίστα Παναγιώτη  Μάργαρη.

Η εκδήλωση της βραδιάς πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας και άφησε πάρα πολύ καλές εντυπώσεις.

Φιλοφρονήσεις και επαναβεβαίωση της συνεργασίας με την Αυστριακή Πρεσβεία

Στο δείπνο που παρέθεσε ο ΟΡ.ΦΕ.Ο προς τιμήν της πρέσβειρας της Αυστρίας κ. Melita  Subert  και των καλλιτεχνών, επαναβεβαιώθηκε η πολύ  καλή συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ της Αυστριακής Πρεσβείας ,του  Αυστριακού Προξενείου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η πρέσβειρα παρέδωσε στον πρόεδρο του Φεστιβάλ κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο και στον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων κ. Νίκο Πασχαλούδη το λεύκωμα της ΒΙΕΝΝΗΣ και dvd με την πρωτοχρονιάτικη συναυλία 2013 της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, σε ανάμνηση της επιτυχημένης συνεργασίας.

Η πρόξενος της Αυστρίας στην Θεσσαλονίκη κ. Έβελυν Παπαδοπούλου  παρέδωσε το λεύκωμα «ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ» με εικαστικές συνθέσεις της ίδιας και ποίηση Σόνιας Μιχαηλίδου.


Και ανάβαση στον Όλυμπο

Η πρέσβειρα της Αυστρίας έχει δηλώσει πολλές φορές θαυμάστρια της Πιερίας και του Ολύμπου και μάλιστα δήλωσε ότι θα επαναλάβει, όπως πέρυσι, την ανάβαση στον Όλυμπο επικεφαλής πολυμελούς ομάδος Αυστριακών ορειβατών, το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, με στόχο την κατάκτηση της κορυφής του Ολύμπου.