Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

500 χορευτές στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης σε Άγιο Σπυρίδωνα και Λιτόχωρο

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Δ.Δίου-Ολύμπου
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΒΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΓ.ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Π.Ο.ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
500 χορευτές στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης σε Άγιο Σπυρίδωνα και Λιτόχωρο

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στον Δ.Δίου-Ολύμπου το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης με την παρουσία 10 παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων και 500 χορευτών και χορευτριών από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Οι εκδηλώσεις του έγιναν το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Αυγούστου στον Άγιο Σπυρίδωνα και στο Λιτόχωρο.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014, στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Σπυρίδωνα, οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού με ανάκρουση των εθνικών ύμνων, με χαιρετισμούς και απονομές ενώ στη συνέχεια χόρεψαν τα παραδοσιακά συγκροτήματα.
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 24 Αυγούστου 2014, στη Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου, το φεστιβάλ συνέχισε τις εκδηλώσεις του στο θέατρο πάρκου, με το ίδιο πρόγραμμα.
Στο φεστιβάλ συμμετείχαν παραδοσιακά χορευτικά σχήματα από Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ουκρανία, Ελλάδα, Ρωσία, Σλοβακία, Σλοβενία και Τουρκία.
Στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης, που διοργάνωσε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Αγίου Σπυρίδωνα και τον Πολιτιστικό Όμιλο Λιτοχώρου, παραβρέθηκαν ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Κωνσταντίνος Δημόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Τσιμήτρη και Σοφία Ζουρζούρα, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.