Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Στις πληγείσες περιοχές κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για μια πρώτη συνολική εκτίμηση των ζημιών

 Στις πληγείσες περιοχές κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για μια πρώτη συνολική εκτίμηση των ζημιών.
Από την πρώτη στιγμή δίπλα στους παραγωγούς οι συνεργάτες του βουλευτή Γιώργου Κωνσταντόπουλου.



Ευρεία σύσκεψη  για τις ζημίες που προκάλεσε  σε αγροτικές καλλιέργειες (κυρίως σε καπνά, ακτινίδια, καρπούζια, μήλα και  καλαμπόκια) η χαλαζόπτωση στις 1-8-2014 στον Δήμο Δίου Ολύμπου και τις καταστροφικές συνέπειες που είχε για τους παραγωγούς οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο διευθυντής του ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης κ. Φώτης Καρύδης, η τμηματάρχης  του ΕΛΓΑ κα Χριστίνα Δημοπούλου, η επόπτρια του Νομού Πιερίας κα Χρύσα Ταραξή, οι συνεργάτες του βουλευτή Γιώργου  Κωνσταντόπουλου κα Μήτρου Βίκυ, κ. Θάνος Μπαρμπαγεωργόπουλος, ο πρόεδρος του  Αγροτικού συνεταιρισμού Καρίτσας κ. Φόλιος Διονύσιος, ο πρόεδρος της ΣΠΕΚΟ Βροντούς κ. Νάτσιος Γεώργιος, ο πρόεδρος της ΠΕΣΚΟ Κονταριώτισσας κ. Ρίζος Ηλίας και ο συνεργάτης της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Ρουκάς Δημήτριος.


Στην συνέχεια, έγινε επιτόπια αυτοψία στις πληγείσες περιοχές όπου το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ είδε από κοντά την ολική καταστροφή που προκάλεσε η πρόσφατη χαλαζόπτωση στις αγροτικές καλλιέργειες.

Ο βουλευτής Πιερίας κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να επισπεύσει την όλη διαδικασία εκτίμησης των ζημιών και καταβολής των αποζημιώσεων.