Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Τα κρυφά χαρτιά του Αντώνη Σαμαρά και οι φθινοπωρινοί στόχοι

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... newpost.gr
Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν την άποψη ότι η φετινή ΔΕΘ θα αποτελεί ουσιαστικά την έναρξη μιας άτυπης προεκλογικής περιόδου η οποία μπορεί να κρατήσει
αρκετούς μήνες .Και όσοι το λένε αυτό δείχνουν την βουλευτική μάχη η οποία θα δοθεί ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ με  φόντο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας .
Ήδη τα κομματικά επιτελεία ετοιμάζονται πυρετωδώς για την μάχη της Βουλής που θα διεξαχθεί λίγο μετά την , τελευταία ίσως , διαπραγμάτευση με την τρόικα και λίγο πριν την επίσημη έναρξη της συζήτησης για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους .
Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός που θα ανηφορίσει στην Θεσσαλονίκη στις αρχές του μήνα επιθυμεί να έχουν κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα με τους εκπροσώπους των δανειστών ώστε να έχει ένα πολύ σημαντικό επιχείρημα στις ομιλίες που θα πραγματοποιήσει στους παραγωγικούς φορείς .
Ο Αντώνης Σαμαράς θα καταστήσει σαφές ότι η τρόικα φεύγει από την χώρα μετά τις ενέργειες της κυβέρνησης , ότι η οικονομία σταθεροποιήθηκε πλήρως και ότι η Ελλάδα βγαίνει από την μέγγενη των μνημονίων .
Προσθέστε σε αυτά τα επιχειρήματα και την έναρξη της συζήτησης για το ελληνικό χρέος που χρονικά τοποθετείται στις αρχές Οκτωβρίου και έτσι έχουμε το πλήρες πακέτο που θα θέσει στους πολίτες ο Αντώνης Σαμαράς από την συμπρωτεύουσα . 
Και βέβαια για μια ακόμη φορά σημαντικό όπλο στο οπλοστάσιο του πρωθυπουργού η «ασυμφωνία χαρακτήρων»  που παρατηρείται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και η ανομοιογένεια σε μεγάλα εθνικά και οικονομικά θέματα .
Μετά τη ΔΕΘ αναμένονται και οι ουσιαστικές πολιτικές εξελίξεις γύρω από τον χρόνο διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, καθώς ελάχιστοι πιστεύουν ότι η σημερινή κατάσταση μπορεί να παραταθεί.