Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ι.Μ. Κίτρους Κατερίνης Πλαταμώνος
 Την Τετάρτη 6 Αυγούστου το απόγευμα η Κατερίνη υποδέχθηκε, όπως κάθε χρόνο,
τεμάχιο από το ι. λείψανο του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, προστάτου και εφόρου ολόκληρης της Πιερίας.

Το ι. λείψανο μετέφερε από την ομώνυμη Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Μάξιμος και μέλη της Μοναστικής Αδελφότητας.


Το υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, επικεφαλής του ι. κλήρου και των πολιτών της Πρωτεύουσας της Πιερίας.


Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε ενώπιον του παλαιού Νοσοκομείου και από εκεί σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή μέχρι τον Ιερό Ναό Παντάνασσας, όπου εψάλη η παράκληση του Αγίου.


Ο Σεβασμιώτατος στην επίκαιρη ομιλία του συσχέτησε την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με το γεγονός υποδοχής του ι. λειψάνου. Τόνισε την καλή αλλοίωση που υφίσταται ο άνθρωπος εντός της Εκκλησίας, όπως ακριβώς συνέβη και με τον Άγιο Διονύσιο, ο οποίος κατέστη μέτοχος του ακτίστου Θαβωρείου φωτός. Τέλος, τόνισε τη σημασία διατηρήσεως των τοπικών λειτουργικών παραδόσεων, που αποτελούν ευκαιρίες αναζωπύρωσης της πνευματικής ζωής των πιστών. Να σημειωθεί, ότι η μεταφορά του ι. λειψάνου του Αγίου Διονυσίου αποτελεί παλαιό έθιμο της Κατερίνης, που επιβίωσε μέχρι σήμερα.


Στη συνέχεια τελέστηκε Αγρυπνία, ενώ το ι. λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό τις προσεχείς ημέρες.