Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Δέκα και…λόγοι για να τρώτε (Βιολογικά) Αγγούρια

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....ecozen.gr
Το αγγούρι είναι το τέταρτο πιο καλλιεργήσιμο λαχανικό παγκοσμίως και είναι γνωστό ότι είναι μία από τις καλύτερες τροφές για το ανθρώπινο σώμα. Τα αγγούρια γενικότερα
ψεκάζονται με πάρα πολλά φυτοφάρμακα και έτσι είναι σημαντικό να αγοράζεις βιολογικά ή ακόμα καλύτερα να τα καλλιεργείς στον κήπο σου.
Το καλοκαίρι είναι η εποχή του και ακόμη κι αυτοί που δεν το πολυσυμπαθούν, δεν γίνεται να μην δοκιμάσουν μια δροσιστική μπουκιά του ή να μην το. τιμήσουν μέσα στη σαλάτα ή ακόμη και στο τζατζίκι που δεν λείπει από κανένα ελληνικό τραπέζι. Πέρα, όμως, από τον σημαντικό ρόλο του στη διατροφή μας, το αγγούρι βρίσκεται και σε διάφορες κρέμες ομορφιάς, ενώ πολλές φορές χρησιμοποιείται και σκέτο πάνω στο δέρμα για να το ανανεώσει και να του μεταφέρει τα οφέλη του.
Τα αγγούρια προέρχονται από την ίδια οικογένεια (κολοκυνθοειδή) με τα φυτά που παράγουν το πεπόνι, το καρπούζι και το κολοκύθι και τα βρίσκουμε στην αγορά είτε σε μικρό μέγεθος (για τουρσί), είτε σε μεγαλύτερο για τις σαλάτες. Στην Κρήτη, μάλιστα, αλλά και σε διάφορα νησιά του Αιγαίου, βρίσκουμε και το ξυλάγγουρο, το οποίο μοιάζει με μικρό πεπόνι και έχει πιο σκληρή σάρκα από το συνηθισμένο αγγούρι, η οποία είναι και πολύ εύγευστη.
Εδώ είναι Δέκα και .πολύ καλοί Λόγοι για να βάλεις το βιολογικό αγγούρι στην καθημερινή σου διατροφή, αν δεν το έχεις κάνει ήδη: Το αγγούρι είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β. Μπορείς να βάλεις μερικές φέτες αγγουριού στο νερό σου ή σε κάποιο άλλο ρόφημα.
Ενυδατώνει το σώμα και αναπληρώνει καθημερινά τις βιταμίνες που χρειάζεται. Έχοντας περιεκτικότητα νερού 95%, το αγγούρι κρατάει το σώμα ενυδατωμένο, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στην αποβολή τοξινών από αυτό. Τα αγγούρια έχουν τις περισσότερες βιταμίνες που χρειάζεται το σώμα σου σε καθημερινή βάση. Μην ξεχνάς να τα τρως μαζί με τη φλούδα τους γιατί περιέχει μία καλή ποσότητα βιταμίνης C, περίπου το 10% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας.
Αν δεν σας αρέσει να τρώτε τη φλούδα του, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε δερματικούς ερεθισμούς ή καψίματα από τον ήλιο με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείται και η αλόη. Τοποθετήστε μία φέτα πάνω από πρησμένα μάτια και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους θα βοηθήσουν στη μείωσή της.
Είναι γνωστό ότι το αγγούρι περιέχει μία ειδική ομάδα χημικών ενώσεων που ανήκουν στις λεγόμενες λιγνάνες οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι συνδέονται με την αντιμετώπιση πολλών μορφών καρκίνου.
Αν ο καθρέφτης στο μπάνιο θολώνει όσο πλένεστε με ζεστό νερό, τότε τρίψτε πάνω του μία φέτα αγγούρι.
Αν η αναπνοή σας μυρίζει, τότε το αγγούρι μπορεί να είναι ο καλύτερός σου σύμμαχος. Πάρε μία φέτα αγγουριού και τοποθέτησέ την με τη γλώσσα σου στον ουρανίσκο σου για 30 δευτερόλεπτα. Τα βακτήρια υπεύθυνα για την άσχημη αναπνοή σου θα εξαφανιστούν.

 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ