Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Η ασυνέπεια στο "κόκκινο" - Έκλεισαν το ΚΑΠΗ Αγαθούπολης Πιερίας ενώ υπόσχονταν λαγούς με ..πετραχήλια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΓΙΟΣ

«Είναι απίστευτο αλλά αληθινό.Το ΚΑΠΗ της Αγαθούπολης μέσα σε μια νύχτα έκλεισε λόγω καταγγελίας.....

Το πώς θα εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας και κυρίως οι οικονομικά αδύναμοι είναι προφανές ότι δεν τους ενδιαφέρει. Δεν καταδέχονται να ασχοληθούν με τόσο... μικρά θέματα.

Ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού έλεγε στην τρίτη ηλικία, εμείς θα είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε ότι αφορά με τα ΚΑΠΗ του δήμου, δηλαδή, θα παρεμερίσουμε κάθε άλλη προτεραιότητα για να μην στερήσουμε ότι μέχρι τώρα τουλάχιστον παραλάβαμε... [...] θα είμαστε στο πλευρό σας για οτιδήποτε χρειαστείτε"
ΕΠΕΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΛΕΝΕ....
Η αιτιολογία της διοίκησης είναι άκρως γραφειοκρατική: Για να λειτουργήσουν τα κυλικεία των ΚΑΠΗ πρέπει να δηλωθεί στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) ο εργαζόμενος και να φορολογηθεί.

Είναι φανερό ότι πρόκειται περί αστείας δικαιολογίας και δείχνει ότι η διοίκηση του δήμου  συνεχίζει να κινείται άκρως γραφειοκρατικά συνέπεια της δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας και όχι πολιτικά. 
Γιατί, αν λειτουργούσε πολιτικά θα έβρισκε λύσεις που ήδη εφαρμόζονται αλλού και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.



Για παράδειγμα, θα μπορούσε να λειτουργήσουν τα ΚΑΠΗ στους χώρους όπου λειτουργούν και την διαχείριση να την αναλάβουν οι ίδιοι οι χρήστες τους ορίζοντας μια επιτροπή που θα αναλάμβανε να αγοράζει τους καφέδες και τα αναψυκτικά και να τα σερβίρει και να κρατά το χώρο καθαρό.
Όμως, στην περίπτωση του ΚΑΠΗ Αγαθούπολης  είδαμε να εφαρμόζεται μια ισοπεδωτική λογική κ έκλεισαν τον χώρο λόγω καταγγελίας και έμεινε η τρίτη ηλικία στον δρόμο.
Τα μεγάλα λόγια του Δήμου  θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να κάνει την ζωή των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας καλύτερη φαίνεται ότι ήταν κενά περιεχομένου.
Η κάλυψη του δήμου  πίσω από το γράμμα του νόμου και η επίκληση της δεινής οικονομικής θέσης που έχει πλέον καταντήσει "καραμέλα" είναι ένα θέμα που πρέπει να αναδειχτεί αφενός και να δοθεί λύση άμεση αφετέρου.
Δε γίνεται να ξεχνιούνται υποσχέσεις, να αφήνονται στην τύχη τους τα ΚΑΠΗ και οι ηλικιωμένοι στο όνομα του "δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα" και να μην ψάχνουν οι διοικούντες για λύσεις. Αν είναι να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ας βάλουν τον αυτόματο πιλότο και ας αναθέσουν την διοίκηση σε έναν ανώτερο υπάλληλο του δήμου. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει το ίδιο καλά.