Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης λύνει την… παρεξήγηση για τα ροδάκινα


Προϊόντα δηλαδή που δεν κατάφεραν να εξάγουν πολλοί Έλληνες παραγωγοί.
Σύμφωνα με το υπουργείο δεν υπάρχει παράληψη από την πλευρά της ΕΕ, απλώς τα ροδάκινα βρίσκονται σε άλλο σχέδιο της Κομισιόν, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή.
Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι σημερινές ανακοινώσεις της Κομισιόν δεν επηρεάζουν τα μέτρα για τα ροδάκινα, ενώ ενδιαφέρουν μερίδα παραγωγών της χώρας μας.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει το υπουργείο τα μέτρα για τα ροδάκινα αποτέλεσαν ξεχωριστή ανακοίνωση από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. κ. Dacian Ciolos στις 11-08-2014.
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με σχετικές διευκρινίσεις «τα μέτρα αυτά ανακοινώθηκαν μετά από την παρέμβαση του Έλληνα υπουργού – στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών – πριν από περίπου ένα μήνα, με βάση τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η αγορά ροδακίνου».
Σε ό,τι αφορά τις σημερινές ανακοινώσεις για πακέτο 125 εκατ. ευρώ της Ε.Ε. το υπουργείο διευκρινίζει ότι «αφορούν ορισμένα άλλα ευπαθή φρούτα και λαχανικά που θίγονται επίσης από το ρωσικό εμπάργκο και που έχουν ενδιαφέρον για τους παραγωγούς της χώρας μας (ακτινίδια, μήλα, επιτραπέζια σταφύλια κ.λ.π.) και δεν επηρεάζουν τα ήδη ανακοινωθέντα μέτρα για τα ροδάκινα».