Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Δελτία Τύπου Βουλευτικού Γραφείου Νότη Μαριά

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Βουλευτικό Γραφείο Νότη Μαριά
Μήνυμα στήριξης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος απέστειλε ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς
Θερμό χαιρετισμό απηύθυνε ο Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων
Αντιφεντεραλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νότης Μαριάς, προς το 5ο Διεθνές Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Το μήνυμα του κ. Μαριά έχει ως εξής:



Αγαπητή Πρόεδρε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος
κα. Γεωργιάδη,
Φίλες και φίλοι,
Σας ευχαριστώ για την τιμητική πρόσκληση να παρακολουθήσω τις εργασίες του 5ου Διεθνούς Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος.
Χαιρετίζω τη Συνδιάσκεψη και συγχαίρω όλους τους νέους που μετέχουν σε αυτήν.
Εκφράζω τη βαθιά μου ικανοποίηση διότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς όχι μόνο για την πατρίδα μας αλλά και για όλη την Ευρώπη, διοργανώνονται εκδηλώσεις που δίνουν την ευκαιρία στα νέα παιδιά να ανταλλάξουν απόψεις, να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους σε μια σειρά από σημαντικά θέματα και να προτείνουν δημιουργικές λύσεις. Να έρθουν κοντά προωθώντας τη σύσφιξη των διαπολιτισμικών σχέσεων και τη συνεργασία.
Αυτή ακριβώς η συμμετοχή των Ευρωπαίων νέων στη παρούσα διαδικασία για την αντιμετώπιση των καίριων προβλημάτων που τους αφορούν άμεσα, εγγυάται την ενίσχυση της ίδιας της ευρωπαϊκής κοινωνίας των πολιτών. Μια κοινωνία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και με ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς. 
Σ’ ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον που οι σκληρές πολιτικές της λιτότητας που έχουν επιβληθεί σε όλον τον Ευρωπαϊκό Νότο, ευθύνονται για τον κοινωνικό αποκλεισμό των νέων και έχουν οδηγήσει χιλιάδες στην ανεργία και τη μετανάστευση, μπορούμε να μεταστρέψουμε το αρνητικό κλίμα σε ευκαιρία.
Η κινητικότητα που παρατηρείται στους κόλπους της Ε.Ε. μπορεί να λειτουργήσει θετικά για τους νέους, να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και απόκτηση γνώσεων, καθώς και για επαγγελματική ανέλιξη.
Μπορεί, επίσης, να συμβάλει υπό προϋποθέσεις και στη δημιουργία βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης στην Ε.Ε. και στην προαγωγή της ελληνικής οικονομίας. Μιας οικονομίας, όμως, στηριγμένης στη γνώση, την εκπαίδευση, τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία, τη λεγομένη Οικονομία της Γνώσης. Πρέπει να στηριχθεί η νεανική επιχειρηματικότητα και να δοθούν κίνητρα στους εξαιρετικά ικανούς νέους επιστήμονες.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του Φόρουμ και καλή σταδιοδρομία στους νέους και τις νέες που λαμβάνουν μέρος.



Ο Νότης Μαριάς στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ήρωες κατοίκους των Ανωγείων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής πριν από 70 χρόνια
Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργάνωσε σήμερα 13 Αυγούστου 2014 ο Δήμος Ανωγείων για τους ήρωες κατοίκους του ολοκαυτώματος των Ανωγείων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής πριν από 70 χρόνια  συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Καθηγητής Νότης Μαριάς, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι κατά τη διάρκεια της τελετής.
Μετά τις εκδηλώσεις ο Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:
Δεν ξεχνούμε τις θηριωδίες των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής που εκτέλεσαν τους συμπατριώτες μας, ηρωικούς κατοίκους των Ανωγείων πριν 70 χρόνια και με την παρουσία μας τιμούμε τον αγώνα τους.
 Η Γερμανία θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι συγγενείς των θυμάτων της θηριωδίας των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής δεν πρόκειται να αποδεχθούν «τα καθρεφτάκια προς ιθαγενείς» που σχεδιάζει να τους προσφέρει ο Γκάουκ μέσω του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον το οποίο αναμένεται να δρομολογήσει τη δράση του τον επόμενο μήνα.  
Στέλνουμε από εδώ, από τα Ανώγεια, αποφασιστικό μήνυμα στο Βερολίνο ότι  ο αγώνας του ελληνικού λαού σύντομα θα αναγκάσει τη Γερμανία να καταβάλει τις γερμανικές αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής που εκτέλεσαν χιλιάδες αμάχους στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ήδη πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις θέσαμε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 14 Ιουλίου 2014 το εθνικό ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ύψους τουλάχιστον 162 δις ευρώ συν τόκους.

Ο αγώνας συνεχίζεται.



Ο Νότης Μαριάς στις Μοίρες

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων με μέλη και φίλους των Αντιμνημονιακών Πολιτών και των ΑΝΕΛ στην Κρήτη, ο Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Καθηγητής Νότης Μαριάς, πραγματοποίησε χθες την πέμπτη συνάντηση – εκδήλωση στις Μοίρες.

Κατά την συνάντηση συζήτησε με φίλους και συνεργάτες τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, τους ενημέρωσε για τις αρμοδιότητές του στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και για τις κοινοβουλευτικές ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα και κατέγραψε τις δικές τους προτάσεις.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς το ρωσικό εμπάργκο κατά των αγροτικών προϊόντων έχει φέρει σε απόγνωση τους παραγωγούς οπωροκηπευτικών προϊόντων οι οποίοι επιπλέον βλέπουν την μνημονιακή συγκυβέρνηση να δημεύει την περιουσία τους με την επιβολή του δυσβάστακτου ΕΝΦΙΑ.