Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Επιστολή προς την αρχαιολόγο Περιστέρη Αικατερίνη, επικεφαλή της ανασκαφής Αμφιπόλεως

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Πυθαγόρα
Την Κυριακή 17-8-2014 μια επιτροπή Φίλων της Πατρώας Ελληνικής Κοσμοθέασης παρέδωσε έγγραφο στο Αστυνομικό Τμήμα Ροδολίβους και στον φύλακα του τύμβου της Αμφίπολης ( για να το δώσει στην αρχαιολόγο Περιστέρη Αικατερίνη ) όπου ρωτούσε για τα μέτρα διαφάνειας που λαμβάνονται κατά την ανασκαφή .


Αναμένουμε απαντήσεις .


-------------------------------------------------------
Τί είναι τα ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ;

Ακούγεται οτι διάφοροι μυστήριοι κυκλοφορούν στην χώρα που έχουν διπλά ονόματα . Το ένα είναι ελληνικό και ένα δεύτερο που προδίδει μια πιό "εκλεκτή" εθνική καταγωγή . Επίσης ακούγεται οτι ΚΑΙ οι υπουργοί Πολιτισμού επιλέγονται απο την nea taksi ( αυτά τα πιστεύουν κάτι "ρατσιστές" και συνομωσιολόγοι , όχι εγώ - προς Θεού ! ) .
Εάν αύριο σε μια ανασκαφή τύχει οι 2 αρχαιολόγοι και οι 3 εργάτες να είναι όλοι "μυστήριοι" με ελληνοποιημένα ονόματα ΠΟΙΟΣ θα διαφυλάξει τα ευρήματα απο την φυγάδευση ; Μήπως αρχίσουν να ξεφυτρώνουν στις ανασκαφές περίεργα αντικείμενα που να δείχνουν οτι ο χώρος αυτός κατοικήθηκε απο Σλαύους , Κογκολέζους , Σενεγαλέζους , Μαυριτανούς , Νιγηριανούς , Αζτέκους , Απάτσι , Μοϊκανούς κλπ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ;
Απίθανο σενάριο ; Δεν νομίζω .
Όταν το μνημόνιο μας το έφεραν στην χώρα , απο τους χιλιάδες στρατιωτικούς , αστυνομικούς , δικαστικούς δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ για να συλλάβει τους υπεύθυνους . Οι συνομωσιολόγοι ( όχι εγώ !) λένε οτι όλοι βρέθηκαν ή πουλημένοι ή κότες .
Θα δυσκολευτούν τώρα να βρούν για μια ανασκαφή 5 άτομα "κατάλληλα" ;

Απ' ότι καταλάβαμε απο συζητήσεις , όλα σήμερα βασίζονται στην τιμιότητα των αρχαιολόγων . Καμμία επιτροπή κατοίκων της περιοχής δεν καλείται σαν μάρτυρας στην διάνοιξη των αρχαίων τάφων . Κανένας αστυνομικός δεν καλείται να φωτογραφήσει τα ευρήματα πριν συσκευασθούν και αποσταλούν στο Μουσείο .
Μήπως είμαστε απαράδεκτα αφελείς ;
Όλοι δείχνουν να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην τιμιότητα των αρχαιολόγων .
"Οι αρχαιολόγοι να κάνουν κάτι τέτοιο ; Τερατώδες ! Για όνομα του Θεού ! "

Και εγώ είμαι υπερβολικά τίμιο άτομο αλλά αν ζητήσω δανεικά απο κάποια τίμια τράπεζα θα με βάλουν να υπογράψω αποδεικτικά στοιχεία . Δηλαδή φοβούνται οτι δεν θα τους επιστρέψω τα χρήματα ; Τερατώδες ! Για όνομα του Θεού !

Ναι μεν δεν έχω ακούσει κάτι , ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ , για ανέντιμους αρχαιολόγους αλλά έρχονται πολύ ΠΟΝΗΡΕΣ και δύσκολες ημέρες και η τιμιότητα θα γίνεται όλο και πιο σπάνιο αγαθό .


https://www.facebook.com/