Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Μαζικά νοικιάζουν τα εξοχικά τους οι Έλληνες

Αυξήθηκε φέτος η προσφορά εξοχικών κατοικιών από Έλληνες προς ξένους οι οποίοι ονειρεύονται... “σπιτικές” καλοκαιρινές διακοπές.

Αρκετοί ήταν φέτος οι Έλληνες ιδιοκτήτες που προτίμησαν να παραχωρήσουν έναντι αμοιβής την εξοχική τους κατοικία με στόχο την ενίσχυση του εισοδήματός τους.

Οι ξένοι προτιμούν περισσότερο της βίλες και όπως φαίνεται είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ακόμα και 4.500€ την εβδομάδα για να απολαύσουν τις διακοπές τους σε οργανωμένο σπίτι και όχι σε κάποιο ενοικιαζόμενο δωμάτιο ή ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής που δημοσιεύει στοιχεία έρευνας εταιρείας Real Estate, και η οποία συμπεριέλαβε περισσότερες από 40 περιοχές της χώρας, πρώτος προορισμός στις προτιμήσεις των ξένων είναι οι Σπέτσες. Πιο “καυτοί” μήνες είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος ενώ τα ποσά που ζητούν οι ιδιοκτήτες για την ενοικίαση των εξοχικών τους κυμαίνονται από 2.500 έως 4.500 ευρώ την εβδομάδα, ενώ τον Ιούνιο το κόστος για το ίδιο σπίτι διαμορφωνόταν στις 2.000 ευρώ.

Οι τιμές αρχίζουν να μειώνονται από τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και πέφτουν έως 60%.

Οι ενοικιαστές προτιμούν βίλες μέχρι 120 τ.μ., επιπλωμένες, με όλες τις ανέσεις, ωστε να μοιραστούν το σπίτι και τα έξοδα με φίλους. Ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών, εκτός από τις Σπέτσες και τη Μύκονο, βρίσκονται η Σαντορίνη, τα Σύβοτα,η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα, η Μήλος και το Πόρτο Χέλι.

Η δυνατότητα εκμίσθωσης παρέχεται σε κατοικίες άνω των 100 τμ και για μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς έναρξη επαγγέλματος αλλά αφού δοθεί σήμα από τον ΕΟΤ και ενημερωθεί η αρμόδια ΔΟΥ. Όσοι παραβλέψουν τις νόμιμες διαδικασίες έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα που αγγίζουν ακόμα και τα 50.000 ευρώ.

http://www.newsit.gr