Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ι.Μ. Κίτρους Κατερίνης Πλαταμώνος
 Την Πέμπτη 28 Αυγούστου 70 στελέχη του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτική και επιμορφωτική
εξόρμηση στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.


Τα στελέχη αρχικά επισκέφθηκαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, όπου προσκύνησαν στο Καθολικό το λείψανο του Αγίου Λουκά του ιατρού. Ξεναγήθηκαν από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Παντελεήμονα Κορφιωτάκη. Ακολούθησε γνωριμία με την κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, που λειτουργεί στον ίδιο χώρο, από τον Αρχιμ. Μητροφάνη Τουτζιαράκη.


Επόμενος σταθμός ήταν το Βήμα του Αποστόλου Παύλου και το Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου ο Αρχιμ. Διονύσιος Ανθόπουλος και ο φοιτητής Φανούριος Εξηνταβελώνης, Υπεύθυνος και στέλεχος, αντίστοιχα, του Γραφείου Νεότητας, έκαναν αναλυτική περιγραφή με προβολή των τομέων δράσεων του νεανικού έργου.


Ακολούθησε ξενάγηση σε βυζαντινά μνημεία της πόλης, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την τέλεση του Αρχιερατικού Εσπερινού της εορτής της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Αγκαθιάς. Τα στελέχη υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα η μοναστική αδελφότητα με επικεφαλής την Ηγουμένη, Γερόντισσα Ολυμπιάδα.


Της εξόρμησης ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ενώ συμμετείχαν οι ιερείς και στελέχη, που βοήθησαν στη λειτουργία των εφετινών κατασκηνωτικών περιόδων, και κατηχητές, προερχόμενοι από διάφορες Ενορίες, καθώς και τη Χριστιανική Ένωση Κατερίνης.


Η εξόρμηση εντάσσεται στο πλαίσιο λειτουργίας του νεοσύστατου Γραφείου Νεότητας, που λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως.