Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ - Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ. ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... SFIX PRESS ΚΑΤΕΡΙΝΗ
 Στην Αρχαία Πύδνα την Κυριακή 10 Αυγούστου
 Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ… ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ
            Τραγουδώντας τις θαλασσινές πινελιές

     Η Αυγουστιάτικη πανσέληνος θεωρείται η γοητευτικότερη της χρονιάς. Το ολόγιομο φεγγάρι ξεπροβάλλει δεκαεννιά λεπτά μετά τις εννιά δημιουργώντας την μοναδική πανδαισία των χρωμάτων, έτσι που δίκαια ο εκφραστικός ποιητικός λόγος του Ελύτη εξάρει «θάλασσα λανθασμένη δε γίνεται».

     Τη μαγευτική τούτη βραδιά, στις 10 Αυγούστου 2014 στις 9:00 μμ. η Εταιρεία Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών- πρωτοπόρα και δημιουργικά όπως πάντα, επέλεξε και θα παρουσιάσει μια ακόμα ξεχωριστή συναυλία με θεματολόγιο τη θάλασσα, τιτλοφορώντας την εκδήλωση «Θαλασσογραφίες-μια θάλασσα τραγούδια». 

     Το αφιέρωμα θα παρουσιασθεί στην Αρχαία Πύδνα, με τη συμμετοχή των χορωδιών της Ε.Π.Μ. Κατερίνης και της Δημοτικής μικτής και παιδικής «fonsmusicalis» Αιγινίου, σολίστ και 11μελούς ορχήστρας σε ενορχήστρωση Μιχαήλ Καρυοφυλλίδη και καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη.

     Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, και του Πολιτιστικού κέντρου του ΟΤΕ Νομού Πιερίας.

     Επιλέχθηκε ο χώρος της Αρχαίας Πύδνας -μετέπειτα Βυζαντινή Επισκοπή Κίτρους- με γνώμονα την προβολή και αξιοποίηση ενός ακόμα ιστορικού χώρου με τη διαχρονικότητα που κρύβει στα σπλάχνα της η Πιερική γη. Επιλογή που εκφράζει τη φιλοσοφία του προέδρου της Ε.Π.Μ. Κώστα Κωνσταντινίδη και του αντίστοιχου του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου Διονύση Πασχάλη για διαρκή ανάδειξη κάθε περιοχής της Πιερίας που παρουσιάζει αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

     Οι ενότητες της συναυλίας αγγίζουν τη θάλασσα της παράδοσης, του έρωτα, των πόθων, των λιμανιών, των καραβιών, των ανθρώπινων καημών και διηγήσεων. Έτσι που η μπαγκέτα του πολυτάλαντου μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη θα κατευθύνει την αέναη φωτεινότητα των ήχων στην απεραντοσύνη του Πιερικού ουρανού και του Αιγαιοπελαγίτικου ορίζοντα.

    Τούτη τη βραδιά οι διοργανωτές μας προσκαλούν όλους να συνταξιδέψουμε με το καράβι των αναμνήσεων και με φόντο το Αυγουστιάτικο φεγγάρι στο πέλαγος των αισθήσεων, στις μοναδικές θαλασσογραφίες της ζωής.

    Η Αρχαία Πύδνα βρίσκεται στο παραλιακό δρόμο μεταξύ Αλυκών Κίτρους και Μακρυγιάλου.

    Η συναυλία πραγματοποιείται με ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδο για το κοινό και με τους οικοδεσπότες Κώστα Κωνσταντινίδη πρόεδρο της Ε.Π.Μ. Κατερίνης, Αντώνη Μπίντα έφορο χορωδίας της Ε.Π.Μ. καθώς και τον πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου Διονύση Πασχάλη να απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες.