Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Στο Mediterranean College οι συνδιασκέψεις των επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Mediterranean College
Την Τετάρτη 13 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης του 5ου Διεθνούς Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στην αίθουσα τελετών του Τεχνικού
Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, παρουσία επίτιμων προσκεκλημένων και ομιλητών.


Την Τελετή Έναρξης χαιρέτισαν η κα.  Βενιωτά Λία, Διευθύντρια του  Mediterranean College του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ  που είναι και Μέγας Χορηγός του Φόρουμ.  Στην ομιλία της αφού καλωσόρισε τους 200 και πλέον νέους από 25 χώρες της Ευρώπης τόνισε την ανάγκη της προσπάθειας από μέρους τους για μια πραγματική και ουσιαστική ένωση που θα αμβλύνει τις οποιεσδήποτε διαφορές ιδίως μεταξύ των χωρών του Νότου και των υπολοίπων της Ευρωπαϊκής ένωσης. Ενώ, κάνοντας αναφορά στον Αριστοτέλη ανέφερε : «Η Ευρώπη ζει ελεύθερα και διοικείται άριστα και θα μπορούσε να κυριαρχήσει ,αν ήταν πολιτικά ενωμένη προκειμένου να αντιμετωπίσει με ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα τα οξύτατα  προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της».

Ακόμα, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη  Dr. Ingo von Voos , η  Ευρωβουλευτής Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) κα Μαρία Σπυράκη,  ο  Ευρωβουλευτής της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών κος Μιλτιάδης Κύρκος, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) κα Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ο υπεύθυνος Νεολαίας Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων κος Κώστας Καράμπελας, ο  Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πολυγύρου και Πρόεδρος της δημοτικής κατασκήνωσης «Ονειράτα» κος Ζαγγίλας Δημήτριος και τέλος ο συντονιστής Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας-Θεσσαλονίκη 2014 κος Μπάμπης Παπαϊωάννου.
 
Στη συνέχεια,  οι 250 νέοι, χωρισμένοι σε ολιγομελείς  επιτροπές οδηγήθηκαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Mediterranean College στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκεί σε ειδικά διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους κάθε επιτροπή  κλήθηκε να διαμορφώσει ψηφίσματα για μια σειρά θεμάτων τα οποία θα προωθηθούν σε Ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Μερικά από τα θέματα των επιτροπών ήταν η αποχή από τις Ευρωεκλογές, ο έντονος Ευρωσκεπτικισμός, η Αγροτική Πολιτική και η μόλυνση του Περιβάλλοντος, η φτώχεια καθώς και η απασχολησιμότητα των νέων.

Ακόμα συντάχθηκαν επιτροπές για τα θέματα της Δημόσιας Υγείας, της Ασφάλειας Τροφίμων, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Παγκόσμιου Εμπορίου αλλά και του Τουρισμού.

Οι συνδιασκέψεις στο Mediterranean College θα διαρκέσουν 2 μέρες (13-14 Αυγούστου).  Η εργασίες του Φόρουμ ολοκληρώνονται στις 17 Αυγούστου όπου και θα συνέλθει η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων κάνοντας αποτίμηση των διεργασιών.

Πληροφορίες: