Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Non passaran στην κομματική άλωση ΚΕΔΕ και ΠΕΔ από 8 Δημάρχους

« Σιωπηρή επανάσταση» χαρακτηρίζουν 8 Δήμαρχοι τα σαρωτικά αποτελέσματα των πρόσφατων Δημοτικών Εκλογών , που οδήγησαν σ΄αλλαγή ηγεσίας στους περισσότερους Δήμους της χώρας

Με ανοιχτή επιστολή τους , που τιτλοφορούν  « ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» καταγγέλλουν κομματικά επιτελεία που δεν θέλουν να κατανοήσουν το μήνυμα των πολιτών για μια ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη Αυτοδιοίκηση και επιχειρούν να ποδηγετήσουν τα νέα θεσμικά κορυφαία όργανά της.  Και  καλούν τους Δημάρχους και όλα τα αιρετά στελέχη της Αυτοδιοίκησης να κόψουν « κάθε δεσμό με αυτή την κατάσταση! Ως εδώ»! Δεν θα στηρίξουμε ψηφοδέλτια που άλλοι στήνουν και καθοδηγούν» τονίζουν και προσθέτουν: «Δεν θα απαλλοτριώσουμε υπέρ των κομμάτων την ψήφο των δημοτών μας, όταν, τους περισσότερους από εμάς, μας εξέλεξαν ως ανεξάρτητους υποψήφιους».
Την έκκληση υπογράφουν οι Δήμαρχοι Αθηναίων , Γιώργος Καμίνης, Αχαρνών , Γιάννης Κασσαβός , Ηρακλείου , Βασίλης Λαμπρινός, Θεσσαλονίκης , Γιάννης Μπουτάρης , Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, Λαμίας , Νίκος Σταυρογιάννης , Νικαίας- Ρέντη , Γιώργος Ιωακειμίδης και Χανίων, Τάσος Βαμβουκάς .
Η επιστολή
Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής τους , έχει ως εξής :
«Φίλοι Δήμαρχοι και Αυτοδιοικητικοί,
Εμείς, Δήμαρχοι πόλεων της χώρας, παλιοί αλλά και νεώτεροι, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε σάς και να σας καλέσουμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μαζί να παλέψουμε για μια τοπική αυτοδιοίκηση που θα υπερβαίνει τις παθογένειες του σήμερα.   Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές αποδοκιμάστηκαν όλες οι αποχρώσεις κομματικών ψηφοδελτίων και κομματικής χειραγώγησης των πολιτών. Τα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια θριάμβευσαν, από τη μια άκρη της χώρας έως την άλλη, ανατρέποντας κατεστημένα πολλών ετών.



 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ