Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

O Νότης Μαριάς στη γιορτή του Εφτάζυμου στην Κασταμονίστα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Βουλευτικό Γραφείο Νότη Μαριά
Στη γιορτή του Εφτάζυμου που έγινε χθες 09/08/2014 στην Κασταμονίστα συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών του Ευρωπαϊκού
Κοινοβουλίου Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κασταμονίστας με στόχο την ανάδειξη και τη συνέχεια της όμορφης αυτής παράδοσης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Νότης Μαριάς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κασταμονίστας και με κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα τα οποία τους απασχολούν ιδίως μετά την μνημονιακή επίθεση που δέχονται στην ιδιωτική τους περιουσία με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ.

Μετά την εκδήλωση ο Νότης Μαριάς σε δηλώσεις του επισήμανε ότι η παρουσία του στην Κασταμονίτσα υποδηλώνει την έμπρακτη στήριξή του στην ανάδειξη της λαϊκής μας παράδοσης σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που οφείλει να σέβεται την εθνική ταυτότητα των ευρωπαϊκών λαών. Για το λόγο αυτό η Ε.Ε. πρέπει να στηρίξει με αυξημένα κονδύλια ειδικά προγράμματα για φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα όπως είναι οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας και ιδίως στον κλάδο  της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και πολιτιστικής επιρροής της Κρήτης προσφέροντας ταυτόχρονα σημαντική απασχόληση και εισόδημα στους κατοίκους του νησιού.