Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

"Το φράγμα της Μόρνας" - Γράφει ο Αναστάσιος Π. Τερζής - 14o Μέρος

ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ….. ΤΗΣ ΜΟΡΝΑΣ……
ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΓΑΣ!!
14Ο Μέρος
Γράφει ο Α. Π. ΤΕΡΖΗΣ


Από λόγους αρχής και δημοσιογραφικής πρακτικής και δεοντολογίας έπρεπε να ερευνηθεί και το διαδίκτυο προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι αρμόδιοι και «αρμόδιοι» ενημέρωναν – κατά διαστήματα – την κοινή γνώμη κι ιδιαίτερα τους ενδιαφερόμενους για τη λειτουργία του έργου αυτού.
Προς μεγάλη απογοήτευση και λύπη μας, διαπιστώσαμε πως κάτι τέτοιο δεν βρέθηκε.  Αντίθετα βρέθηκαν, δεκάδες καταχωρημένες παρατηρήσεις στο διαδίκτυο και στην πινακίδα ΦΡΑΓΜΑ ΜΟΡΝΑΣ, αρκετές μάλιστα, αρκετά αιχμηρές.  Επιλέγουμε δειγματοληπτικά  εγγραφές από τις οποίες οι 6 (Doc). Για την πλήρη ενημέρωση αναγνωστών, πολιτών και διαχειριστών του έργου αυτού παραθέτουμε ονομαστικά όλες αυτές τις εγγραφές.
1.    ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ – Το Φράγμα της Μόρνας.
2.    Το φράγμα της Μόρνας…. Το νερό που πίνει η Πιερία.
3.    Εικόνες για το ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΜΟΡΝΑΣ
4.    Φράγμα Μόρνας
5.    Συμπληρωματικά έργα για την ύδρευση στο φράγμα…
6.    Φράγμα Μόρνας 26.01.09
7.    5ο Μέρος ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΜΟΡΝΑΣ
8.    Το Φράγμα της Μόρνας
9.    5ο Μέρος ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ…. ΤΗΣ ΜΟΡΝΑΣ…
10. Τα Ανήλια: Για το Φράγμα της Μόρνας στην Πιερία
11.Έσπασε πάλι ο αγωγός του περιβόητου «Φράγματος της ……
12.3ο Μέρος: Το ΦΡΑΓΜΑ… ΤΗΣ ΜΟΡΝΑΣ….
13. Πιεριοι: «Φράγμα Μόρνας» μια πονεμένη ιστορία
14.Ειδήσεις – «Το Φράγμα της Μόρνας»
15.(DOC) Εδώ π.ε.σ.ε.δ.ε – Στην Τεχνική Έκθεση του έργου «Επείγουσες εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στην ανάντη του Φράγματος Μορνας Περιοχή»
16.Στον Εισαγγελέα σήμερα για το Φράγμα της Μόρνας 01.07.2011
17.Φράγμα Μόρνας 21.08.2014 – Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Πιερίας που επρόκειτο να υδροδοτήσει περισσότερους από 30 οικισμούς το περιβόητο…..
18.ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ: 13.10.2009 – ΦΡΑΓΜΑ ΜΟΡΝΑΣ.  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟΟΟΟΟΟ….
19.ΦΡΑΓΜΑ ΜΟΡΝΑΣ…. ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ; Γιατί είστε εξαφανισμένοι;
20.Panoramio -  Photo of ΦΡΑΓΜΑ ΜΟΡΝΑΣ
21.(DOC) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ….. «Μεταφορά θέσης αγωγού διάθεση Νερού (από Φράγμα Μόρνας στην εγκατάσταση Διυλιστηρίων)» εκτός των ορίων της οδού Φωτεινά…..
22.ΦΡΑΓΜΑ ΜΟΡΝΑΣ συνέχεια – Δυναμίτης Press 23.05.2009. Έσπασε πάλι ο αγωγός του περιβόητου «Φράγματος της Μόρνας» στο σημείο του δρόμου Φωτεινών – Φτέρης που βρίσκεται λίγο μετά το παλιό…..
23.ΟΡΕΙΝΗ ΠΙΕΡΙΑ Νερό από ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΜΟΡΝΑΣ για 34… 22.02.2009 – Η άμεση λειτουργία του έργου ύδρευσης της Βόρειας Πιερίας από το νερό του Φράγματος της Μόρνας, αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη….
24.(DOC) ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ – 24.09.2007 – Το Φράγμα της Μόρνας επισκέφτηκαν ο Νομάρχης Πιερίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και ο Αν. Δ/ντης Δασών μαζί με Αμερικανούς…..
25.ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΜΟΡΝΑΣ από ψηλά, ένα έργο που απασχόλησε θετικά αλλά και αρνητικά την Πιερία τα τελευταία 15 χρόνια.  Αυτό το φράγμα δεν είναι όμως…..
26.ΑΥΤΟΨΙΑ ΚΙΛΤΙΔΗ στο Φράγμα Μόρνας στα Πιέρια – ΠΑΣΕΓΕΣ 28.11.2007 – Κωνσταντίνος Κιλτίδης πραγματοποιώντας αυτοψία στο Φράγμα της Μόρνας, συνοδεία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 
27.ΓΙΑΓΚΟΥΛΑΣ Φ: ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ: ΦΡΑΓΜΑ ΜΟΡΝΑΣ 14.10.2009 – Σιγή ιχθύος επικρατεί στους Δημάρχους της Βόρειας Πιερίας και στη Νομαρχία.  Τι έπαθαν, το αμίλητο νερό της Μόρνας ήπιαν; Ή δεν μπορούν ακόμη….
28.(PDF) ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΡΕΟΝΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ… Το Φράγμα της Μόρνας δεν φάνηκε ν’αλλάζει την οικ. ποιότητα όπως αυτή εκτιμήθηκε με τα….  Το Φράγμα της εξοχής προκάλεσε την ξήρανση του κλάδου.

             (Συνεχίζεται)