Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 2014 ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Οργανωτική επιτροπή Αγώνα Δρόμου
ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 2014
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 28 Σεπτεμβρίου 2014, 11:30 πμ
ΤΟΠΟΣ: Νέα Τραπεζούντα Πιερίας
ΑΠΟΣΤΑΣΗ:  10.000 μέτρων

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας Πιερίας "Αλέξανδρος Υψηλάντης" σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ". Ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.
Ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας Πιερίας "Αλέξανδρος Υψηλάντης" σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας 'ΖΕΥΣ' διοργανώνει και προκηρύσσει τον «Υψηλάντειο Αγώνα Δρόμου 2014» συνολικής απόστασης 10.000 μ. Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η 28η Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Ως αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η κεντρική πλατεία Νέας Τραπεζούντας. Το τερέν περιλαμβάνει άσφαλτο (κυρίως) και χαλίκι. Η διαδρομή είναι ευχάριστη αλλά και ιδιαίτερα απαιτητική καθώς συμπεριλαμβάνει συχνές υψομετρικές αυξομειώσεις.
Συγκεκριμένα: τα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα είναι ελαφρώς κατηφορικά έως πολύ κατηφορικά και παρέχουν στους συμμετέχοντες δρομείς την ευκαιρία μιας καλής προθέρμανσης. Μετά, και έως τα 3,2 χλμ ακολουθεί μία μάλλον απότομη ανηφόρα και οι αθλητές κατευθύνονται προς την Σεβαστή. Από τα 3,2 έως 6,7 χλμ (κατεύθυνση προς Κορινό και Κάτω Άγιο Ιωάννη) η διαδρομή είναι επίπεδη και κατηφορική και οι αθλητές κινούνται έχοντας μία πανέμορφη θέα του Όλυμπου. Πριν την είσοδο των αθλητών στον Κάτω Άγιο Ιωάννη τους περιμένει μία δύσκολη αλλά σύντομη ανηφόρα 250 μ. Μετά την ανηφόρα αυτήν οι αθλητές κινούνται περιφερειακά του Κάτω Άγιου Ιωάννη και έως το 8,8 χλμ η διαδρομή είναι κατηφορική και επίπεδη. Οι αθλητές θα πρέπει να υποθηκεύσουν δυνάμεις για τα τελευταία 1200 μ (αφήνοντας τον Κάτω Άγιο Ιωάννη και κατευθυνόμενοι προς στην Νέα Τραπεζούντα) καθώς αυτά είναι συνεχόμενη ανηφόρα! Τα τελευταία 150 μ προς την κεντρική πλατεία Νέας Τραπεζούντας είναι επίπεδα.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ορίζεται στα 3 ευρώ. Το ποσό θα πρέπει να καταβληθεί με την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην πλατεία του χωριού για την παραλαβή των αριθμών τους.
ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Αν και η διαδρομή δεν θα έχει ιδιαίτερη κίνηση , σε όλο το μήκος της, θα επιτηρείται από ποδηλάτες του Συλλόγου «Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας» καθώς και από εθελοντές του συλλόγου. Επίσης, στον αγώνα θα συνδράμουν οι Ραδιοερασιτέχνες Πιερίας.
Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του ΕΕΣ.
Η διαδρομή θα διαφυλάσσεται, σε κομβικά σημεία της, από το Αστυνομικό Τμήμα  της Περιφέρειας Κατερίνης.

ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ: Η χρονομέτρηση των αθλητών και η έκδοση των αποτελεσμάτων είναι υπό την εποπτεία της οργανωτικής επιτροπής.
ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Δεν υπάρχουν.
ΜΕΤΑΛΛΙΑ – ΠΑΡΟΧΕΣ: Σε όλους τους τερματίζοντες αθλητές θα δοθούν μετάλλια πρωτότυπα και μοναδικά καθώς και αναμνηστικά διπλώματα. Επιπρόσθετα, στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης  θα γίνουν ειδικά βραβεία - αναμνηστικά της επιτυχίας τους.


Σταθμός ανεφοδιασμού θα υπάρχει στο 5ο χιλιόμετρο της διαδρομής . Η χιλιομετρική ένδειξη θα είναι ανά χιλιόμετρο.
Στο τερματισμό θα υπάρχουν νερά και φρούτα καθώς και μπουφές με παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα προσφορά των κατοίκων του χωριού. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό ποντιακό γλέντι για όσους επιθυμούν να επιδείξουν τις χορευτικές τους ικανότητες.
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ: Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η Τετάρτη  24 Σεπτεμβρίου 2014.
Οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα με επιτυχία. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.
Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται με email στο ipsilantios@gmail.com ή με αποστολή fax στο 2351091291. Στις δηλώσεις συμμετοχής (δεν υπάρχει συγκεκριμένη φόρμα) θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών: όνομα, επώνυμο, σύλλογος,  τόπος διαμονής, τηλέφωνο επικοινωνίας, υπογραφή. Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να βεβαιώνει ότι τρέχει με δική του ευθύνη και έχει εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών. Η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 δεν θα επιτραπεί.
ΠΡΟΣΒΑΣΗ: H Νέα Τραπεζούντα βρίσκεται μεταξύ Κορινού και Κατερίνης σε απόσταση 7 χλμ. και από τα δύο. Συνίσταται οι οδηγοί να αφήσουν την εθνική οδό στην έξοδο για Κορινό. Μετά, θα ακολουθήσουν τις πινακίδες για Κατερίνη (αριστερά) κινούμενοι στην Παλαιά Εθνική οδό. Στα πρώτα φανάρια που θα συναντήσουν (Νέα Χράνη) θα στρίψουν δεξιά (υπάρχουν και οι σχετικές πινακίδες). Η Ν. Τραπεζούντα είναι αμέσως μετά το χωριό του Κάτω Αγιάννη.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Πληροφορίες για τον αγώνα δίνονται στα τηλέφωνα 6974320831 (Γρηγοριάδης Δημήτρης) και 6937054415 (Παραδεισόπουλος Βασίλης). Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου ΑΠΣΔ Πιερίας «ΖΕΥΣ» (http://www.zeusrunnersclub.gr).

Με εκτίμηση

Η οργανωτική επιτροπή