Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ι.Μ. Κίτρους Κατερίνης Πλαταμώνος
 Κατά το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος βρέθηκε στη Βάρνα της Βουλγαρίας, προσκεκλημμένος του
οικείου Ιεράρχη, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας κ. Ιωάννη.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να πραστεί και να μιλήσει στα πλαίσια της Εβδομάδας Χριστιανικού Βιβλίου, που διοργανώθηκε στη Βάρνα κατά την παρελθούσα εβδομάδα. Το απόγευμα της Παρασκευής 12 Σεπτεμβρίου, έγινε μάλιστα η παρουσίαση της έκδοσης σε βουλγαρική μετάφραση του βιβλίου του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου «18 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ», που αναφέρεται στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Κεντρική Αφρική.
Ενώπιον πυκνού ακροατηρίου ο Μητροπολίτης μας παρουσίασε τις εμπειρίες του από τη συμμετοχή του σε ιεραποστολικά κλιμάκια, δέχθηκε πληθώρα ερωτήσεων και παρουσίασε την ίδρυση του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής, που λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους.
Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Γέωργιος μετέβη στην παραθαλλάσια κωμόπολη Μπιάλα (ελληνικά Άσπρος), όπου κατοικούσαν πολλοί κάτοικοι του Κορινού, πριν το 1928, δηλαδή πριν την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας. Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν με εγκαρδιότητα ο Δήμαρχος Αναστάσιος Τριανταφύλλου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο εφημέριος της τοπικής Ενορίας και άλλοι κάτοικοι της κωμόπολης. Να σημειωθεί ότι η Μπιάλα είναι αδελφοποιημένη με τον Κορινό, ενώ συχνά ανταλλάσσονται αμοιβαίες επισκέψεις. Ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι πρότειναν στον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο να βοηθήσει στη διατήρηση των επαφών και με τη νέα γενιά, ενώ ο τελευταίος υποσχέθηκε να συμεμτάσχει στα εγκαίνια του ιστορικού Ναού Αγίου Αθανασίου, αφού ολοκληρωθεί η αναστήλωση και ανακαίνισή του.

Καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του στη Βάρνα και την περιοχή της ο Μητροπολίτης μας συνοδευόταν από τον οικείο Ιεράρχη κ. Ιωάννη και στενούς συνεργάτες του.