Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

"Τι σημαίνει πολιτικά η αιφνίδια παραίτηση Κ.Κουκοδήμου?" - Γράφει ο Β.ΝΟΥΛΕΖΑΣ

Ορθώς ενήργησε ο Κ.Κουκοδήμος βουλευτής Πιερίας. Την πολιτική  και ανθρωπινή του αξιοπρέπεια,τιμή  και ακεραιότητα προστάτευσε  αν πράγματι παραιτήθηκε από την θέση του Υφυπουργού Παιδείας και θρησκευμάτων λόγω
της αποψίλωσης και αφαίρεσης των αρμοδιοτήτων του  δηλαδή της υποβάθμισης και παραγκωνισμού του ,που μεταβιβάσθηκαν όπως γράφουν αθηναϊκά ΜΜΕ στο Γεν.Γραμματέα από  τον Υπουργό κ.Λοβέρδο.
Η κρατική ΝΕΡΙΤ έκρυψε,αποσιώπησε και υποβάθμισε  το θέμα όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό το πολιτικό αλαλούμ της Συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Αυτό που πρέπει να μας προβληματίζει αρκούντως ,διότι πολλοί σπεύδουν βιαστικά  να ερμηνεύσουν την απόφασή του αυτή, η αμφίσημη πολιτική σημασία της ενέργειάς του που δείχνει αν μη τι άλλο πολιτικό θάρρος και σθένος να αντιδράσει για όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της Κυβέρνησης υποταγής.
Αδύνατον να συμβιβαζόταν ο Μακεδόνας πολιτικός με όσα χαλεπά συμβαίνουν στο σάπιο βασίλειο της Δανιμαρκίας και να  σιωπούσε - αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίζουμε - όμως πιστεύω αυτή η αναπάντεχη και μάλλον απροσδόκητα απόφασΉ του να εγκαταλείψει την τιμητική θέση Υφυπουργού Παιδείας που του εμπιστεύτηκε ο Αντ.Σαμαράς  συνδέεται με το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών καθώς το κυβερνητικό συνονθύλευμα καταρρέει και δεν κατορθώνει  ενδεχομένως να συλλέξει 180 ψήφους με οποιοδήποτε αντάλλαγμα για την εκλογή του ΠτΔ.
ΒΝουλέζας.