Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Έρχεται το… «Πτωχευτικό δίκαιο» και για νοικοκυριά

«Πτωχευτικό δίκαιο» και για τα φυσικά πρόσωπα, με σκοπό να διαγράφονται πλήρως οι οφειλές εκείνων που πραγματικά αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ετοιμάζει η
κυβέρνηση. 
Σχετική πρωτοβουλία ετοιμάζει ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζεται τα αντίστοιχα θεσμικά πλαίσια που ισχύουν σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, ενώ αντίστοιχη συζήτηση έχει ξεκινήσει και στην Κύπρο. 
Το νέο πλαίσιο, όπως αποκάλυψε το «Εθνος της Κυριακής», θα προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής νοικοκυριών που είτε έχουν είτε δεν διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να απαλλαγούν πλήρως από τα χρέη τους προς τράπεζες και Δημόσιο. 
Ο κ. Δένδιας με συνέντευξή του χθες στη «Ναυτεμπορική» επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για τη σύνταξη τέτοιου νόμου, κάνοντας λόγο για «ένα ακόμη εργαλείο προστασίας του καταναλωτή». 
Με το σχεδιαζόμενο πλαίσιο, ο καταναλωτής που θα ζητά τη διαγραφή οφειλών αξιοποιώντας και όποιο περιουσιακό στοιχείο -π.χ. ακίνητο- τυχόν διαθέτει, θα μπαίνει για ένα χρονικό διάστημα σε καθεστώς παρακολούθησης σε ό,τι αφορά την πορεία των οικονομικών του δεδομένων.

http://www.aftodioikisi.gr/