Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Τα Μνημόνια καταργούν τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ελληνικού Λαού

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
«Τα Μνημόνια καταργούν τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ελληνικού Λαού»
Ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.)
και το διεθνές κεκτημένο δεν ισχύουν για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του Μνημονίου. Αυτά τα εξωφρενικά δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. κος Κατάινεν,  απαντώντας σε ερώτηση ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία  ανέφεραν «ότι τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ, υποβαθμίζουν την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων που προστατεύονται από τις Διεθνείς Συμβάσεις των Ηνωμένων Εθνών αλλά και από το Χάρτη των Θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε.».

Συγκεκριμένα ο Επίτροπος στην απάντησή του κάνει απολύτως σαφές ότι στη Χώρα μας  «δεν χωρούν κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα όσο χρόνο διαρκεί η εφαρμογή των Μνημονίων και αυτό γιατί όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των Μνημονιακών Κυβερνήσεων και των δανειστών δεν συνιστούν Ενωσιακό Δίκαιο. Επομένως εναπόκειται στην Ελλάδα να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα».

Ο τρόπος βέβαια με τον οποίον η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά και οι δύο προηγούμενες των Παπανδρέου και Παπαδήμου, προστάτευσαν και εξακολουθούν να προστατεύουν τα ανθρώπινα και συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων είναι ευδιάκριτος… Οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες, οι κάτοικοι των Σκουριών και όσοι άλλοι αντιδρούν στην εφαρμογή των πολιτικών της λιτότητας, της ολοσχερούς κατάργησης του κοινωνικού κράτους και του εργατικού δικαίου, καθώς και στο ξεπούλημα της Δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας το γνωρίζουν πολύ καλά.