Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟΛΜΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ....

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Πυθαγόρα
Δύο άτομα απο Ανατ. Μακεδονία ( Αγησίλαος και Πυθαγόρας ) μεταβήκαμε στην ανασκαφή της Αμφίπολης την Κυριακή 21-9-2014 .
Σκοπός μας ήταν να ρίξουμε ένα δόλωμα στα ΜΜΕ που συχνάζουν εκεί ώστε να
προβάλουν κάποιο μήνυμά μας (το δόλωμα ήταν η αρχαία ελληνική ενδυμασία που φορούσε ο γράφων) . Ο δεύτερος στόχος μας ήταν να κάνουμε μια θεαματική και τολμηρή παρουσία μας στους κατοίκους της περιοχής ώστε να αναπτερώσουμε το ηθικό όλων των ομοϊδεατών μας .
Πράγματι η δημοσιογράφος και ο εικονολήπτης μας πλησίασαν αμέσως . Είπαμε οτι θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα :
Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΣ . ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ .
( είναι το μήνυμα της σελίδας "Τίμαιος-Δικτυο Τιμιων Πολιτων" (https://www.facebook.com/pages/) .
Όπως υποπτευόμασταν απο την αρχή , το  ΜΜΕ μετέδωσε μόνο το ακίνδυνο   μέρος της συνέντευξης . Απέφυγε μάλιστα να δείξει και την αρχαιοελληνική ενδυμασία !
Νεαρό ζεύγος που βρισκόταν στο σημείο έδειξε να εγκρίνει με ενθουσιασμό την παρουσία μας εκεί .
Αμέσως μετά πήγαμε στο δημοτικό αναψυκτήριο που είχε πολύ κόσμο . Η θαρραλέα παρουσία μας και η στολή τράβηξε τα βλέμματα όλων . Οι υπάλληλοι του αναψυκτηρίου ευγενέστατοι . Αρνητικές αντιδράσεις δεν υπήρξαν . Δίστασαν όμως να έρθουν και να μας ρωτήσουν ποιοί είμαστε και γιατί πήγαμε εκεί .
Το χωριό ( Μεσολακκιά ) είναι κατάλληλο για τρίτο κέντρο ετήσιας σύναξής μας ( μετά τον Όλυμπο και τους Δελφούς )
Κατόπιν της εμπειρίας που αποκτήσαμε απο την ενέργεια αυτή , μπορούμε να πούμε τα εξής :
Ο δρόμος για την πορεία μας προς τον λαό είναι ανοικτός . Γνωρίζουν οτι υπάρχουμε ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ .
Η επόμενη δράση στην ίδια περιοχή δεν έχει νόημα να είναι απο 1-2 χλαμυδοφόρους .
Τώρα πλέον είναι η ώρα για ΠΟΛΛΑ άτομα που θα εμφανισθούν με την αρχαία ενδυμασία . Ο τοπικός πληθυσμός θα έχει ενημερωθεί με φυλλάδια απο την προηγούμενη ώστε να ξέρουν ποιοί είμαστε και ΤΙ ΜΗΝΥΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ . Θα έχουν ενημερωθεί εκ των προτέρων και τα τοπικά κανάλια ( υπάρχει μια πιθανότητα 0,0000001 % να μεταδώσουν το μήνυμά μας ! ) .
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα απο τα  "σοβαρά"   ΜΜΕ . Ακόμη και αν μας προβάλλουν , θα το κάνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μας δυσφημίσουν . ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΜΕ . ΣΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΘΡΑΣΟΣ ! ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙ ΤΟ ΠΕΠΛΟ ΣΙΩΠΗΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ .

------------------------------------
Απο το  χρονολόγιό μου   στο  FACEBOOK    :