Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι από καρδιάς στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Κατερίνης, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους
δασκάλους και τους καθηγητές, καθώς και τους γονείς, καλή χρονιά, με υγεία και επιτυχίες. Μια χρονιά που όλοι ευελπιστούμε ότι θα ανοίξει νέους πνευματικούς δρόμους στη σχολική κοινότητα συμβάλλοντας στην προαγωγή της ποιότητας της γνώσης, της καλλιέργειας, του πολιτισμού, της κοινωνικότητας.

Ο Δήμος Κατερίνης στο νέο κύκλο της σχολικής ζωής που ανοίγει σήμερα, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά μας να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που τους παρέχεται για μάθηση και δημιουργία. Επενδύοντας σταθερά στην Παιδεία στηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να κρατηθεί το επίπεδο της εκπαίδευσης όσο γίνεται ψηλότερα.

Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται η συνέχιση με γοργούς ρυθμούς των εργασιών ανέγερσης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, που θα καλύψει τις μείζονες εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών με αναπηρία και θα συμβάλει στην αναγνώριση των ιδιαίτερων ικανοτήτων τους. Παράλληλα, η κατασκευή  των τριών Βιοκλιματικών Σχολείων, αναβαθμίζει συνολικά την σχολική κτιριακή υποδομή και δίνει οριστική λύση σε πάγια στεγαστικά προβλήματα.
Εύχομαι σε όλες και όλους καλή και δημιουργική σχολική χρόνια. Με αισιοδοξία και εποικοδομητική συνεργασία, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλουμε στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της Κατερίνης.