Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Βίβα Ρένα!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Rizopoulos Post
Για να είμαι σαφής με το σημερινό άρθρο μου στηρίζω απόλυτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απλά και μόνο διότι έχει δίκιο. Η άρνηση της Ρένας Δούρου να στείλουν οι υπηρεσίες της
Περιφέρειας Αττικής στοιχεία για την αξιολόγηση των υπαλλήλων είναι παράνομη και έχει ως στόχο να συγκαλύψει παρανομίες που αφορούν στις αθρόες προσλήψεις άχρηστων και λαμόγιων με πλαστά πτυχία, από το πελατειακό σύστημα.
Για αυτό και κατά τη γνώμη μου οι απολύσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα είναι ελάχιστες μπροστά σε αυτές που θα έπρεπε να γίνουν, όχι γιατί μας το ζητάει η τρόικα αλλά γιατί θα πρέπει να τελειώνουμε με τους αργόσχολους κηφήνες που βρήκαν τον εύκολο δρόμο του δημοσίου για να κοροϊδεύουν όλους όσοι κάθε πρωί σηκώνονται και πάνε στις πραγματικές δουλειές τους.
Το γιατί επέλεξε η Ρένα Δούρου να ακολουθήσει αυτό το δρόμο είναι προφανές. Θέλει να πάρει με το μέρος της όλη την «πελατεία» που διόριζαν τα προηγούμενα χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Το «δημόσιο» είναι πάντα μια συμπαγής και εν πολλοίς ελεγχόμενη βάση. Η Ρένα λοιπόν τα «κάνει πλακάκια» με τους συνδικαλιστοπατέρες και αρχίζει να διαμορφώνει έναν προσωπικό μηχανισμό για πάσα χρήση.
Συνεπώς το ερώτημα για μένα είναι κατά πόσο είναι όσα κάνει η Δούρου είναι σε συμφωνία με την στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να διευρύνει το ακροατήριό του προς τα δεξιά και να δείξει πως είναι κάτι περισσότερο από μια επανέκδοση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στα χειρότερά του. Με την «ασυλία» στα λαμόγια και την πασοκονεοδημοκρατική «πελατεία» όλων των προηγούμενων δεκαετιών, η Δούρου τορπιλίζει αυτή την προσπάθεια. Ίσως γιατί κατά βάθος να πιστεύει πως μπορεί να είναι και κάτι παραπάνω από μια «πρόβα τζενεράλε» της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει βουλευτής που να μην ονειρεύεται τον εαυτό του υπουργό; Υπάρχει υπουργός που να μην πιστεύει πως θα ήταν ο τέλειος πρωθυπουργός; Γιατί κι η Ρένα να μην πιστεύει πως μπορεί να γίνει αυτή η μεγάλη πρωταγωνίστρια; Βέβαια το ξεκινάει λίγο «βίβα Ζαπάτα» αλλά μην αμφιβάλλετε καθόλου πως ζει για το…. Βίβα Ρένα!
ΥΓ: Δούρου και Ψινάκης ξεκινούν τις αυτοδιοικητικές θητείες τους με πολύ θόρυβο και ισχυρές συγκρούσεις. Τυχαίο; Δεν νομίζω…