Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στην κινεζοποίηση των μισθών

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....Βουλευτικό Γραφείο Νότη Μαριά
Μιλώντας την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής της
ευρωζώνης, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Ευρωβουλευτής  Καθηγητής Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η συνεχιζόμενη ύφεση στην Ε.Ε. και η μαζική ανεργία οφείλονται στη λάθος πολιτική που υιοθέτησε η Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Μια πολιτική που στηρίχθηκε στον αποπληθωρισμό, τη σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία και τη λιτότητα.
Από τη μια μεριά η Ε.Ε. μείωσε τις δημόσιες δαπάνες για το κοινωνικό κράτος και από την άλλη διέθεσε πακτωλό χρημάτων για τη διάσωση των τραπεζών συνέχισε ο Νότης Μαριάς.
Αλλά και στο πεδίο της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας η Ε.Ε. ακολούθησε τη λάθος συνταγή συνέχισε ο Νότης Μαριάς αφού στηρίχθηκε στην κινεζοποίηση των μισθών και όχι στην επένδυση στην Οικονομία της γνώσης.
Ταυτόχρονα στις χώρες που μπήκαν σε μνημόνια η πολιτική της τρόικας οδήγησε σε πλήρη διάλυση των οικονομιών τους, εκτίναξε στα ύψη το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ και γέμισε τα κράτη αυτά με στρατιές ανέργων.
Ειδικότερα η Ελλάδα παρότι έλαβε δάνεια 214 δις ευρώ μετά την επιβολή του μνημονίου εντούτοις έχει πάνω από 1,5 εκατ. ανέργους, το ποσοστό του δημοσίου χρέους έφτασε το 2013 στο 175,1% του ΑΕΠ ενώ μειώθηκε το ΑΕΠ κατά 25% και φτωχοποιήθηκε ο Ελληνικός λαός.


Ακολουθεί βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο: