Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ρώσοι και Έλληνες Δημιουργοί εκθέτουν έργα τους στην ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

«Σταυροδρόμι των λαών και των πολιτισμών» στην Αστική Σχολή
Ζωγραφικές δημιουργίες, σχέδια με θεματολογία τη φύση και το ανθρωποκεντρικό στοιχείο, μοναδικά πορτραίτα, σκίτσα παρουσιάζονται στα 50 και πλέον έργα Ρώσων και Ελλήνων
Δημιουργών που φιλοξενούνται στην Αστική Σχολή.



Επιπλέον, διατέθηκαν στους διοργανωτές και παρουσιάζονται στο κοινό της Κατερίνης και ορισμένα πιστά αντίγραφα πινάκων από το Μοναστήρι του Αγίου Δανιήλ Μόσχας με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την έναρξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου και ανάλογη θεματολογία.



Πρόκειται για την 4η έκθεση Ρώσων Ζωγράφων στη Βόρειο Ελλάδα, η οποία φέρει τον τίτλο «Στο σταυροδρόμι των λαών και των πολιτισμών». 



Η έκθεση συνδιοργανώνεται από: τον Σύνδεσμο Πολιτιστικής Συνεργασίας και Φιλίας με τους λαούς της Ελλάδας και της Κύπρου «Φιλία», το Μοναστήρι του Αγίου Δανιήλ Μόσχας και το Ελληνορωσικό Κέντρο Πολιτισμού Κατερίνης. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Ρωσικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, του Δήμου Κατερίνης και της εταιρείας «MOUZENIDIS TRAVEL».



Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά από τις 11:00 π.μ. έως τις 20:00.