Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Έτσι περνάμε νόμιμα τα διόδια χωρίς να πληρώσουμε! Βίντεο από τα διόδια Αλμυρού...

ΔΙΟΔΙΑ ΑΛΜΥΡΟΥ 12.09.2014
Ο οδηγός φαίνεται ότι ήταν διαβασμένος πριν κατευθυνθεί στα διόδια στον Αλμυρό.
Φτάνοντας ζήτησε από τον υπάλληλο να του κόψει δελτίο επί πιστώσει μια και δεν είχε πάνω του χρήματα. Στο τέλος μάλιστα, είχε και άλλη φαεινή ιδέα όταν του ζητήθηκε η
υπογραφή του .. Έβαλε σταυρό ! ( υπενθύμιση: 3,5 ευρώ = 1192,62 δραχμές …) 
Έτσι περνάμε νόμιμα τα διόδια χωρίς να πληρώσουμε!
Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι δεν μπορούμε, δεν έχουμε να πληρώσουμε δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μας. Ζητάμε να εκδοθεί απόδειξη με πίστωση (πιστωτικό) και να ανοίξουν την μπάρα.
Αν καθυστερούν ή δεν δίνουν πιστωτικό προειδοποιούμε ότι:
α) αν δεν ανοίξουν αμέσως την μπάρα καταστρατηγούν το συνταγματικό μας δικαίωμα για ελεύθερη μετακίνηση και διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της παράνομης κατακράτησης.
β) αν δεν εκδώσουν την απόδειξη (πιστωτικό) διαπράττουν το φορολογικό αδίκημα της άρνησης εκδόσεως επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου.
γ) αν αρνηθούν να ανοίξουν διαπράττουν και το αδίκημα της πρόκλησης για εκτέλεση παράνομης πράξης.
Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και δεν βρίσκεται εκεί η αστυνομία, σπρώχνουμε τη μπάρα και περνάμε. Αν η τροχαία είναι παρούσα, φωνάζουμε τον αστυνομικό και ζητάμε να διατάξει τον υπάλληλο να μας κόψει πιστωτικό ή έντυπο αδυναμίας πληρωμής (οδηγίες γι’ αυτό παρακάτω ) διαφορετικά, εμείς μπορούμε να φύγουμε χωρίς να πληρώσουμε και η εταιρία διαπράττει φορολογικό αδίκημα.
Στην περίπτωση που δεν σηκώνουν τη μπάρα και δεν μας επιτρέπουν να περάσουμε, καλούμε την αστυνομία (η τροχαία που μπορεί να βρίσκεται εκεί είναι αναρμόδια), ζητάμε να συλληφθεί ο ταμίας και ο υπεύθυνος των διοδίων και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη με την αυτόφορη διαδικασία για παράνομη κατακράτηση.
Τι άλλαξε στον ΚΟΚ;
Στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προστέθηκε η εξής παράγραφος:

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ