Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Διαβάστε το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας-Κολινδρού και τα μέλη των επιτροπών

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Δήμο Πύδνας Κολινδρού
 Η ανάδειξη του προεδρείου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας-Κολινδρού καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αποτέλεσαν το θέμα της πρώτης συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Αιγίνιο.
Πρόεδρος για τα επόμενα 2,5 χρόνια θα είναι ο Αυγουστίνος Ανδρικόπουλος, λαμβάνοντας 25 από τις 27 ψήφους.

Στην πρώτη τοποθέτηση του ο νέος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης ευχήθηκε οι εκλεγμένοι να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του κόσμου και να αναβαθμίσουν τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, «με εποικοδομητικό και χρήσιμο διάλογο που θα συνθέτει τις απόψεις όλων, έχοντας υπόψη ότι οι αποφάσεις μας επηρεάζουν την ζωή των συνδημοτών μας». Επίσης, απηύθυνε κάλεσμα για συλλογικότητα, που θα στείλει μήνυμα και θα εμπνεύσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα οικοδομήσει μια σχέση αξιοπιστίας.


Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι επικεφαλείς των υπόλοιπων παρατάξεων, με πρώτο τον Παναγιώτη Καζά που ευχήθηκε υγεία και δύναμη στους εκλεγμένους και κατέθεσε προτάσεις σχετικά με την λειτουργία του δήμου. Ο Δημήτρης Ζαφείρης από την μεριά του επεσήμανε ότι αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο θα επωμιστεί πολλά και καίρια ζητήματα σε μια σημαντική συγκυρία. «Θα είμαστε πάντα παρών και θα πολεμούμε για το συμφέρον των δημοτών με λογική, σύνεση και σωφροσύνη».
Στη συνέχεια ο Γιώργος Γκαϊντατζής ευχήθηκε υγεία, σωματική και ψυχική σε όλους για να συμβάλλουν σε μια παραγωγική και αποδοτική 5ετία, «για να λειτουργήσει ο Δήμος αποτελεσματικά αφήνοντας πίσω παθογένειες προηγούμενων χρόνων και με ασφυκτικά περιορισμένες δυνατότητες».
 Τέλος, ο Κώστας Δανιηλίδης ευχήθηκε καλό κουράγιο και δύναμη σε όλους για το δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους. «Ο Καλλικράτης δεν επιτρέπει πολλά, λειτούργησε σαν φορομπηχτικός μηχανισμός και έδεσε τα χέρια των αιρετών. Να μην δεχθούμε αντιλαϊκά μέτρα που θα προσπαθήσει να περάσει η κυβέρνηση και να παίρνουμε αποφάσεις μέσω λαϊκών συνελεύσεων».


Την συνεδρίαση άνοιξε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κακάνης, ευχαριστώντας τους συνδημότες του . Στην ψηφοφορία που ακολούθησε εκλέχτηκαν: Πρόεδρος ο Αυγουστίνος Ανδρικόπουλος από την συμπολίτευση (25 υπέρ 2 λευκά), Αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Σιανίδης από την μείζονα αντιπολίτευση (25 υπέρ 2 λευκά) και Γραμματέας ο Δημήτρης Ζαφείρης από την ελάσσονα αντιπολίτευση (26 υπέρ 1 λευκό).
Το νέο προεδρείο ανέλαβε για την συνέχεια της συνεδρίασης, με τον κ. Ανδρικόπουλο να ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και να τονίζει, «δεν ήρθαμε εδώ με προσδοκίες, για να μην αλλάξουμε τίποτα. Σαφής πρόθεσή όλων μας είναι να αλλάξουμε, να βελτιώσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο, κρατώντας ό,τι καλό υπήρχε και συμπληρώνοντας ό,τι ημιτελές».
Αναφερόμενος προς την αντιπολίτευση, έχοντας προϋπηρεσία ως αντιπολιτευόμενος σύμβουλος από το 1994, τόνισε ότι έχει γνώση των δυσκολιών και του όγκου του έργου της και ζήτησε καλόπιστες παρατηρήσεις. «Θα προσπαθήσουμε να μην αλλοιώνουμε καμιά γνώμη που θα ακουστεί και καλώ όλους να σεβόμαστε την διαφορετικότητα του καθενός χωρίς ύβρεις και αντεγκλίσεις, να συνθέτουμε και βεβαίως να είμαστε σύννομοι. Βούληση του δημάρχου είναι να τηρηθεί απαρέγκλιτα ο κανονισμός λειτουργίας, ο οποίος θα επικαιροποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, βάσει των προτάσεων όλων των παρατάξεων».


Στις ψηφοφορίες που ακολούθησαν εκλέχτηκαν ως τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής οι: Κώστας Αβραμίδης (26 υπέρ 1 λευκό), Κώστας Κακάνης (25 υπέρ 2 λευκά), Νίκος Τουλούπας (24 ψήφους) και Βάσω Νικολοπούλου (22 ψήφους)από την συμπολίτευση και οι: Ξανθίππη Βασιλειάδου (25 ψήφους) και Παναγιώτης Καζάς (19 ψήφους) από την αντιπολίτευση.
Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν οι: Νίκος Τσιμτσιούδας (24 ψήφους), Ροζάνα Παπαλεξάνδρου (24 ψήφους) και Χρήστος Πορφυρίδης (22 ψήφους) από την συμπολίτευση και Γιώργος Πολυχρονίδης (20 ψήφους), Όθωνας Παπαϊωάννου (17 ψήφους) από την αντιπολίτευση.


Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχτηκαν οι: Ρούλα Ασλανίδου (24 ψήφους), Γιώργος Μπιζάκης (23 ψήφους), Μαριάννα Κομπατσιάρη (23 ψήφους) και Χρήστος Πορφυρίδης (22 ψήφους) από την συμπολίτευση και οι: Γιώργος Αριστείδους (23 ψήφους), Βαγγέλης Κάνος (20 ψήφους) από την αντιπολίτευση. Αναπληρωματικά μέλη οι: Γιάννης Λιόλιος (25 ψήφους), Νίκος Μεταλλίδης (23 ψήφους) και Χαράλαμπος Ιωσηφίδης