Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ (Γ. Φαρμάκης) | ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ ΤΡΕΙΣ… ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΕΥΘΥΝΗΣ
 Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου πέρα από κάθε αυτοδιοικητική δεοντολογία και δημοκρατική λογική, ο Δήμαρχος με τους συμβούλους
του και σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με την ελάσσονα αντιπολίτευση, εντελώς απροκάλυπτα και πιστοί στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις αποφάσισαν να μην εκπροσωπηθεί η μείζονα αντιπολίτευση στο ΔΣ της ΔΕΑΔΟ. (Πρώην ΔΕΑΛ.)
Έτσι η "ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ"  ψήφισε για εκπροσώπους της αντιπολίτευσης στη διοίκηση της επιχείρησης τον κο. Δημητριάδη και την κα. Κουρίτα, αποκλείοντας τους εκπροσώπους του συνδυασμού μας ( Φαρμάκη Γ. και Τσιμήτρη Μ.). Του συνδυασμού που την πρώτη Κυριακή των εκλογών αναδείχθηκε μακράν πρώτος, με ποσοστό 40%. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν και δεν συνάδουν στις απαιτήσεις των καιρών. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αυτοδίκαιη και αυτονόητη εκπροσώπησή μας. Καταγγέλλουμε τη στάση όλων, κυρίως αυτών που από την μια απαιτούσαν διαπαραταξιακή εκπροσώπηση και από την άλλη με ευχαρίστηση αποδέχθηκαν την συμμετοχή τους υπερψηφιζόμενοι από την πλειοψηφούσα παράταξη παρότι αποκλείσθηκε η μείζονα αντιπολίτευση.
Καλούμε τους δημοκράτες πολίτες που ορίσθηκαν στο ΔΣ της ΔΕΑΔΟ μετά από πρόταση του κ. Δημόπουλου να μην αποδεχθούν τον ορισμό τους, αντιδρώντας έτσι σ' αυτό το θέατρο του παραλόγου που εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Βέβαια προάγγελος των προθέσεων και των ανακολουθιών του Δημάρχου και των συμβούλων του ήταν η στάση τους σε προηγηθέν θέμα σχετικά με την ανταλλαγή δημοτικής παραλιακής έκτασης στην Λεπτοκαρυά με υποδεέστερης εμπορικής αξίας έκταση (μη παραλιακής), στην Μητρόπολη Κιλκισίου. Αναπάντητο έμεινε επί της ουσίας το ερώτημα από την πλευρά του Δημάρχου αλλά και της ηγετικής του ομάδας για το τι άλλαξε μέσα σε 6 μήνες από την προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Μαρτίου 2014, όπου ομόφωνα τότε απορρίφτηκε το αίτημα για την ανταλλαγή. Χωρίς να επιτρέπουμε σε κανένα να αμφισβητεί το θρησκευτικό μας συναίσθημα, θεωρούμε ότι αυτή η ανταλλαγή βλάπτει τα συμφέροντα του Δήμου εξυπηρετώντας συμφέροντα τρίτων και όχι των δημοτών μας.
Κύριε Δημόπουλε, ο "Συνδυασμός Ευθύνης" από την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου εμπράκτως έδειξε την πρόθεση για συναίνεση και διάθεση συνεργασίας, με γνώμονα πάντα το καλό του Δήμου μας και των δημοτών μας. Δυστυχώς όμως εσείς και η παράταξή σας με την χθεσινή σας στάση φανήκατε ασυνεπείς στις αρχικές σας εξαγγελίες για συναίνεση και κοινή προσπάθεια επιλέγοντας τον δρόμο του ρεβανσισμού και της πόλωσης. Προφανώς όταν μας καλούσατε να γίνουμε ένας συνδυασμός για το «καλό του Δήμου μας» απευθυνόσασταν κάπου αλλού. Στους ΝΕΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ σας.
Δηλώνουμε παρόντες και δεν θα ανεχθούμε ούτε τώρα ούτε στο μέλλον παρόμοιες μεθοδεύσεις σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών και των συμφερόντων του Δήμου.
Για τον Συνδυασμό Ευθύνης
Φαρμάκης Γεώργιος