Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Focus: To μαρτύριο των Ελλήνων θα συνεχιστεί!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Rizopoulos Post 
Πότε θα καταφέρει η Ελλάδα να διαφύγει από τον «εναγκαλισμό» με την Τρόικα; Σύντομα όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς ή αργότερα, όπως αναφέρουν οι αναλυτές;
Το γερμανικό περιοδικό Focus αναδημοσιεύει τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA) σύμφωνα με το οποίο:
«Ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές σχετικά με την πρόοδο στα πεδία των περικοπών και των μεταρρυθμίσεων ορίστηκε για τον Οκτώβριο».
Όπως διευκρινίζεται, «αυτό είναι το αποτέλεσμα συνομιλιών μεταξύ των ειδικών της τρόικας με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών», όπως πληροφορήθηκε το DPA την Πέμπτη «από (σ.σ. ελληνικούς) κυβερνητικούς κύκλους. Η Αθήνα έθεσε ως στόχο να αποχαιρετήσει στο τέλος της χρονιάς τους ελεγκτές της τρόικας», αναφέρει το ρεπορτάζ, επισημαίνοντας ότι προϋπόθεση γι΄αυτό είναι «η ρύθμιση του υπέρογκου χρέους (…), για την οποία η Αθήνα επιδιώκει παράταση της προθεσμίας εξόφλησης και χαμηλότερα επιτόκια. Ελληνικά μέσα ενημέρωσης κάνουν ήδη λόγο για το «τελευταίο τανγκό της τρόικας στην Αθήνα».
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, «οι έλεγχοι της τρόικας πρόκειται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Τρίτη και να διαρκέσουν περίπου δέκα μέρες. Ο δεύτερος γύρος αναμένεται να διεξαχθεί στα τέλη Οκτωβρίου. ‘Αναμένουμε μακρές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο αυτού του τελευταίου ελέγχου», δήλωσε στο DPA υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών».