Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ντινόπουλος reality show!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Rizopoulos Post
Για να πω την αλήθεια, στην αρχή πίστεψα κι εγώ, πως η κόντρα Μητσοτάκη – Ντινόπουλου είχε να κάνει μόνο με τη «σφαγή» στη Β Αθηνών. Το Σαββατοκύριακο πιο
χαλαρός, έκανα μερικά τηλέφωνα.
Λοιπόν, για όσους γνωρίζουν από μέσα τα «αυτοδιοικητικά», δεν προκάλεσε καμία έκπληξη η στήριξη του Υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για την άρνηση της αξιολόγησης των υπαλλήλων. Σάρκα εκ της σαρκός του «λόμπυ των δημάρχων» ο Αργύρης Ντινόπουλος, δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά για ευνόητους λόγους.
Φαίνεται όμως πως το πράγμα δεν σταματάει στη διαχείριση των υπαλλήλων αλλά υπάρχει μια βαθιά και οριζόντια «συναντίληψη» της νέας Περιφερειάρχη, του «λόμπυ των δημάρχων» και κυβερνητικών στελεχών με θητεία στην αυτοδιοίκηση, όπως ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Δημήτρης Καλογερόπουλος, υπεύθυνος αυτοδιοίκησης της ΝΔ και επί χρόνια Δήμαρχος στο Αιγάλεω. Γι αυτό λέγεται πως και στο θέμα των «σκουπιδιών» στην Αττική, τα έχουν «βρει» όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές και πιέζουν να γίνουν οι ίδιες επιλογές και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας.
Επίσης, φαίνεται πως τα έχουν «βρει» και στο θέμα της παραλίας. Ενθαρρυμένη από την υποστήριξη που λαμβάνει η Ρένα Δούρου απειλεί να τινάξει στον αέρα και το κυβερνητικό όραμα της «Αθηναϊκής Ριβιέρας».
Όπως μαθαίνουμε η κ. Δούρου παίρνει πίσω την χρηματοδότηση ύψους 40 εκ. ευρώ, που είχε εγκρίνει ο προκάτοχος της, Γ. Σγουρός για το έργο-σύμβολο του κυβερνητικού σχεδιασμού: Την ανάπλαση του Φαλήρου. Η νέα Περιφερειακή Αρχή, με το τρόπο αυτό μπλοκάρει την υλοποίηση του έργου το οποίο χαρακτηρίζει ως «φαραωνικό» και αντιπροτείνει την δημιουργία ανοιχτού, διαδημοτικού πάρκου με υπογειοποίηση της Ποσειδώνος, και κόστος κατά 80% φθηνότερο από το σχέδιο που προωθείται. Στέλνει, παράλληλα, μήνυμα ότι δεν θα εγκρίνει καμία ιδιωτική επένδυση που θα γίνει μέσω της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» στα παράλια της Αττικής.
Σημειώνεται, ότι το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει έργα αξίας 230 εκ. ευρώ. Το έργο του Φαλήρου σχεδίασε ο διάσημος ιταλός αρχιτέκτονας Ρέτζο Πιάνο και έχει καθυστερήσει ήδη τρία χρόνια αφού τρία υπουργεία απέτυχαν να το προωθήσουν με αποτέλεσμα να χαθεί η δεσμευμένη για αυτό, κοινοτική χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ. Τώρα, η κυβέρνηση «διαφημίζει» το έργο πάλι και υποστηρίζει ότι μπορεί να υλοποιηθεί έως το 2017, αλλά η Ρένα Δούρου ξαναγυρίζει τη συζήτηση στα «διαδημοτικά πάρκα», δηλαδή «φιλέτα» στα χέρια των δημάρχων! Για να τα τακτοποιήσουν όπως ξέρουν…
Η Δούρου βέβαια καλά κάνει, βάζει κόντρα στην κυβέρνηση. Το πώς και με ποιους, ας προβληματίζει τον Τσίπρα, όχι εμάς. Ο υπουργός Εσωτερικών όμως και τα κυβερνητικά στελέχη που γίνονται «αρχηγοί» στο «λόμπυ των δημάρχων», χρωστούν πολλές απαντήσεις και δεν μπορούν να υπεκφεύγουν με… σόου.