Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΑΤΟ: Ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ προσφωνήθηκε ως «Μακεδόνας»! (video)

Ο Βρετανός τελετάρχης της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάλια προσφώνησε τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ ως «υπουργό Εξωτερικών της Μακεδονίας
»Οργή προκαλεί το λάθος(;) στο οποίο υπέπεσε ο Βρετανός τελετάρχης της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάλια, ο οποίος προσφώνησε τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ ως «υπουργό Εξωτερικών της Μακεδονίας» και όχι ως ΥΠΕΞ της FYROM, όπως προβλέπεται από τους διεθνείς κανονισμούς.
Το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως για το θέμα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδείδει ευθύνες στην οικοδέσποινα Βρετανία, ενώ φέρεται να ετοιμάζει διάβημα προς το ΝΑΤΟ.
Το αν επρόκειτο για απλό λάθος του τελετάρχη ή όχι το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών. Να υπενθυμίσουμε, πάντως, ότι το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι πιέσεις για οριστική λύση στο Σκοπιανό, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια που διοργάνωσε στο Βερολίνο η Γερμανία.
Το ανακοινωθέν της Διάσκεψης έκανε λόγο για την ανάγκη να βρεθεί «επείγουσα λύση» στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τα οποία έλαβαν μέρος σε αυτή με το όνομα «Μακεδονία».
Σύμπτωση;
Δείτε το σχετικό βίντεο:



http://voria.gr