Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Το Volvo 240 γίνεται και βάρκα.... [video]

Το Theonomics Evolvo, όπως ονομάζεται αυτό το κατασκεύασμα, είναι ένα Volvo 240 Station Wagon που δεν κινείται μόνο στην ξηρά.

Έχουμε ξαναδεί εταιρίες να παρουσιάζουν αμφίβια αυτοκίνητα, όπως το WaterCar Panther ή το Gibbs Humdinga, αλλά σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους ιδιώτες φτιάχνουν κάτι τέτοιο χάρη στο μεράκι τους. Μια τέτοια ερασιτεχνική κατασκευή είναι και το Theonomics Evolvo.

Πρόκειται για ένα Volvo 240 Station Wagon το οποίο έχει δεχθεί τις απαραίτητες επεμβάσεις για να μπορεί να λειτουργήσει και ως βάρκα. Αρκετά πιο μπροστά από εκεί που τελειώνει το εμπρός καπό βρίσκεται η πλώρητου, ενώ όλες οι πόρτες έχουν κολληθεί στο αμάξωμα για την αποφυγή διαρροών. Η είσοδος των επιβατών γίνεται από τα παράθυρα, αφού δεν υπάρχουν πλέον τζάμια, ή από την ανοιχτή οροφή.

Στο πίσω μέρος, περίπου στη θέση του πίσω καθίσματος, έχει τοποθετηθεί ένας κινητήρας V8 αγνώστων λοιπών στοιχείων. Δεν στέλνει κίνηση σε προπέλα αλλά σε τουρμπίνα, όπως σε ένα jet ski, ταυτόχρονα με τους πίσω τροχούς. Οι έως τρεις επιβάτες του Theonomics Evolvo φιλοξενούνται στο ενιαίο εμπρός κάθισμα, αν και είναι αμφίβολο το αν καταφέρνουν να μιλήσουν μεταξύ τους, με τόση φασαρία.

Στο παρακάτω video βλέπουμε την παρθενική βόλτα του Theonomics Evolvo, όπου φαίνεται πως όλα πήγαν καλά.

[Πηγή: Carscoops]




http://www.drive.gr/