Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Όλυμπος Λεπτοκαρυάς-Πύδνα Κίτρους 0-2 HD 9η Α' ΕΠΣ Πιερίας 25-10-2014 Γκολ και φάσεις του ντέρμπι

Του Κολίτση Νίκου
Ντέρμπι αντάξιο της βαθμολογικής θέσης και της ιστορίας των δύο ομάδων έγινε στη Λεπτοκαρυά, με νικήτρια την ομάδα της Πύδνα Κίτρους με 2-0, αποτέλεσμα με το οποίο
αναρριχήθηκε στην κορυφή με διαφορά ασφαλείας πέντε βαθμών και θέτει πλέον γερά τις βάσεις για την κατάκτηση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο. Ο αγώνας διεξήχθη σε βαρύ αγωνιστικό χώρο, παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων και είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός πραγματικού αγώνα κορυφής. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ μ' ένα καταπληκτικό γκολ σε δημιουργία από την αρχή της φάσης και εκτέλεση του Σαμανίδη στα πρώτα λεπτά του αγώνα, γεγονός  που δεν πτόησε τους παίκτες του Ολύμπου Λεπτοκαρυάς που προσπάθησαν να διασπάσουν τη συμπαγή αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων με σωστή ανάπτυξη από τα άκρα, στημένες μπάλες, υπομονή και κατοχή της μπάλας, αφήνοντας όμως εκτεθειμένη σε σημεία την άμυνά τους, γεγονός που εκμεταλλεύονταν οι ταχύτατοι επιθετικοί του Κίτρους και μετά από μία ευκαιρία, με μακρινό σουτ στο δοκάρι, κατάφεραν με τον Κυπαρίσση να πετύχουν και 2ο γκολ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Το 2ο ημίχρονο ανήκει στους γηπεδούχους που μπήκαν πιο αποφασισμένοι, πίεσαν ασφυκτικά, έχασαν ευκαιρίες για να μειώσουν και να μπουν ξανά στο παιχνίδι, χωρίς όμως να είναι αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια από πλεονεκτικές θέσεις για γκολ. Το παιχνίδι έγινε ιδιαίτερα σκληρό μετά και την αποβολή του Λαγδάρη και το αριθμητικό πλεονέκτημα της Λεπτοκαρυάς, τη διακοπή λόγω επεισοδίων που ακολούθησε την αποβολή του προπονητή του Κίτρους και τη συνολική αμφισβήτηση στις αποφάσεις του διαιτητή και των βοηθών του, μέχρι και τη λήξη του αγώνα απ' όλους τους συμμετέχοντες. Η Πύδνα Κίτρους είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και το διπλό στην έδρα του φιλόδοξου και ανταγωνιστικού Ολύμπου Λεπτοκαρυάς το επιβεβαιώνει, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δε χρειάζεται να επενδύσει στην καλύτερη διαχείριση ενός υπέρ της αποτελέσματος στη διάρκεια του αγώνα. Η Λεπτοκαρυά παραμένει μόνη στη 2η θέση και μπορεί να ξεπεράσει ανώδυνα το ανεπιτυχές αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο όμως να εστιάσει στο τελείωμα των φάσεων σε κρίσιμα σημεία των αγώνων.
Man of the match: Ο Κώστας Σαμανίδης με το γκολ που πέτυχε και τη συνολική εμφάνισή του κερδίζει στο νήμα τον έτερο σκόρερ Κυπαρίσση Νίκο -με τη σπουδαία σε παραγωγικότητα περσινή αγωνιστική χρονιά στο Γ. Ολύμπιο Λόφου- που αντικαταστάθηκε για λόγους τακτικής μετά την αποβολή του συμπαίκτη του. 
Ηighlights: Ο αγωνιστικός ρυθμός των ομάδων, οι εναλλαγές φάσεων στις δύο εστίες, η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών που κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, η πυροσβεστική παρέμβαση των προέδρων των ομάδων και η συμβολή τους στην εκτόνωση της κρίσης και των επεισοδίων.