Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Απόλλων Λιτοχώρου-ΑΕ Καρίτσας 1-1 6η Α' ΕΠΣ Πιερίας/ Τα γκολ & οι φάσεις του αγώνα

Του Κολίτση Νίκου
Σ' ένα παιχνίδι διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, Απόλλων Λιτοχώρου και ΑΕ Καρίτσας έμειναν στο 1-1 και μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στους γήπεδο "Πύρρος Δήμας" στους
πρόποδες του Ολύμπου. Το πρώτο ημίχρονο ανήκει στους φιλοξενούμενους που, πριν προηγηθούν με τον δαιμόνιο Κυρτέγο, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για ν' ανοίξουν το σκορ, αιφνιδιάζοντας τους αντιπάλους τους, όχι όμως και τον τερματοφύλακα του Λιτοχώρου Σαρπότα που πραγματοποίησε σωτήριες αποκρούσεις και κράτησε το σκορ. Η ομάδα του Γιώργου Σκέντου έκλεισε τους κενούς χώρους, απομόνωσε τη δύναμη κρούσης του Λιτοχώρου, τον Καλαμπάκα και έφευγε στις αντεπιθέσεις με μακρινές μπαλιές στους γρήγορους ακραίους δημιουργώντας συνεχώς προϋποθέσεις για γκολ. Το σκηνικό άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο με τους παίκτες του Ρούλη Παπαδόπουλου να μπαίνουν μεταμορφωμένοι στον αγωνιστικό χώρο, να παίρνουν τον έλεγχο του κέντρου, να πιέζουν ψηλά και ασφυκτικά και με μεγάλα αποθέματα ψυχικών και φυσικών δυνάμεων να καταφέρνουν να ισοφαρίσουν με τον Καλαμπάκα που απελευθερώθηκε και να απειλήσουν να κάνουν την ολική ανατροπή μέχρι και τη λήξη του αγώνα. Τα  τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν συναρπαστικά με καταιγιστικό ρυθμό, με τους γηπεδούχους να φτάνουν πολύ κοντά στο γκολ της νίκης σε πολλές περιπτώσεις και τους φιλοξενούμενους να απειλούν στις αντεπιθέσεις με όσες δυνάμεις τους είχαν απομείνει για να φύγουν με το σπουδαίο διπλό. 
Highlights: Οι συνεχείς ανατροπές της υπεροχής και της κυριαρχίας του αγώνα, η μεγαλειώδης εμφάνιση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων Σαρπόταπου διανύει την πιο δημιουργική περίοδο της καριέρας του, η συμπαράσταση του κόσμου του Λιτοχώρου στην ομάδα του, η επαφή του Καλαμπάκα με τα δίχτυα και οι αέρινες κινήσεις του στο χώρο με και χωρίς μπάλα, η δημιουργία ευκαιριών από την ΑΕ Καρίτσας από περισσότερους από έναν παίκτες που πατούσαν εύκολα περιοχή και έρχονταν και από τα μετόπισθεν, η ένταση και το πάθος παικτών και προπονητών για την κατάκτηση της νίκης σε αθλητικά πλαίσια.
MVP του αγώνα: Καλαμπάκας (γκολ) και Σαρπότας από τους γηπεδούχους, Κυρτέγος (γκολ) και Μπέης από τους φιλοξενούμενους, χωρίς να σημαίνει ότι και άλλοι παίκτες δε διακρίθηκαν σε σημεία του αγώνα με την απόδοσή τους. 


Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.