Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Την 102η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό τίμησε η Κατερίνη

 Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι επετειακές εκδηλώσεις για την 102η Επέτειο για την Απελευθέρωση της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας,  πλήθος πολιτών και επισκεπτών της Κατερίνης.



Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 στο μνημείο του πεσόντος κατά την απελευθέρωση της πόλης, αειμνήστου Συνταγματάρχη Σβορώνου τελέστηκε τρισάγιο από το Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο και στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια από το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε.Πιερίας, κ. Στέφανο Μπιτόπουλο, το Διοικητή της 24ης Τ.Θ. Ταξιαρχίας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας, εκπροσώπους κομμάτων, της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ν.Πιερίας, του Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΔΕΣ ΠΑΟ Ν.Πιερίας, μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου και του 3ου ΓΕΛ Κατερίνης, εκπρόσωποι του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σβορώνου ΄΄Ο ΣΒΟΡΩΝΟΣ΄΄, του Λαογραφικού Μορφωτικού Ποντιακού  Συλλόγου Νεοκαισάρειας  Πιερίας "Ο ΠΟΝΤΟΣ", του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοκαισάρειας ΄΄ΚΟΤΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣ΄΄,του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας " Ο ΟΛΥΜΠΟΣ", του Συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας "ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ", από το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού "ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ" και από το Αθλητικό Μορφωτικό Σωματείο ΄΄SPORTLAND ΝΙΚΗΡΟΦΟΣ΄΄.


Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την  παρέλαση σχολείων,   συλλόγων και των νοσηλευτριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,   την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κ. Αθανάσιος Καρούντζος, ενώ στις επετειακές εκδηλώσεις παρέστη και ο Δήμαρχος της Αυστριακής πόλης Moosburg, Herbert Gaggl, με την οποία η Κατερίνη είναι αδελφοποιημένη.


Επίσημη Δοξολογία τελέστηκε το πρωί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου με το Ιερατείο της πόλης, όπου τον πανηγυρικό εκφώνησε η Προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης, κ. Ελευθερία Τζητηρίδου. Ακολούθως, στο Μνημείο της πλατείας Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κ. Αθανάσιο Καρούντζο, το Δήμαρχο Κατερίνης, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δ/κτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δ/κτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης,  τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης και το Δήμαρχο της Αυστριακής πόλης Moosburg, Herbert Gaggl, που παρέστη στις  εκδηλώσεις για την 102η Επέτειο για την Απελευθέρωση της Κατερίνης. Στη συνέχεια τηρήθηκε  ενός λεπτού σιγή στη Μνήμη των Πεσόντων και η  τελετή έληξε  με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου ενώ  ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση.