Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014 -2015

 Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου τελέστηκε ο αγιασμός ενάρξεως των μαθημάτων στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας διδάσκει
ως Τακτικός Καθηγητής.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ενώ παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος, το λοιπό εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό και όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Ακαδημίας.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης απευθύνθηκε σε όλους τους παριστάμενους με θερμά λόγια πατρικών νουθεσιών και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις διδακτικές επιδιώξεις και τους επιστημονικούς στόχους όλων των Προγραμμάτων Σπουδών.

Μετά τον Αγιασμό πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Ακαδημίας η τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδών, στην οποία συμμετείχε ως εισηγητής και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος.


Η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία ιδρύθηκε το 2007 και συγκαταλέγεται μεταξύ των ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η εισαγωγή γίνεται μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων, η φοίτηση είναι υποχρεωτική. Τέλος, στους φοιτητές παρέχεται δψρεάν σίτιση και, υπό προϋποθέσεις, δωρεάν διαμονή στην Εκκλησιαστική Εστία.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη μας και τη συμμετοχή καθηγητών και φοιτητών της Ακαδημίας (Τμήμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων) ξεκίνησε Πρόγραμμα Καταγραφής Κειμηλίων σε Ναούς και Μονές της Πιερίας. Το Πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο.

Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος είναι ο πρώτος καθηγητής της Ακαδημίας που ανήλθε στον επισκοπικό βαθμό του Μητροπολίτη. Με την ιδιότητα αυτή αναμένεται να διαδραματήσει, στο άμεσο μέλλον, ενεργό ρόλο εντός της Ιεραρχίας για θέματα Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.