Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ Κ. ΜΗΛΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/10(11.30 π.μ.)

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση-ημερίδα που αφορά τους αγρότες των περιοχών τους, συνδιοργανώνουν την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, στις 11.30 το πρωί, η Τοπική
Κοινότητα Μηλιάς, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Μηλιάς Πιερίας «Οι Λαζαίοι» και την Ομάδα Φρουτοπαραγωγών και Αμπελουργών Κάτω Μηλιάς, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Μηλιάς.


Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν δυο θέματα για δυο δενδρώδεις καλλιέργειες αντίστοιχα.
Το πρώτο αφορά την καλλιέργεια της κερασιάς(ποικιλίες, υποκείμενα, θρέψη-λίπανση, φυτοπροστασία) με ομιλητές τον Κώστα Καζαντζή Τεχνολόγο Γεωπόνο του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας, τον Θωμά Σωτηρόπουλο Αναπληρωτή Ερευνητή του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας και τον Σύμο Μαρνασίδη Γεωπόνο της ΔΑΟΚ Πέλλης.
 Το δεύτερο αφορά την καλλιέργεια της καστανιάς, ασθένειες, με ομιλητή τον Δρ Στέφανο Διαμαντή Δασολόγο τακτικό ερευνητή του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσ/νίκης.
 Παράλληλα με την εκδήλωση, στον προαύλιο χώρο του σχολείου θα υπάρχει και μια έκθεση τοπικών αγροτικών προιόντων και φυσικά όσοι πιστοί και ενδιαφερόμενοι αγρότες μπορείτε να παραβρεθείτε και να την παρακολουθήσετε….