Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940


Η  Εθνική Επέτειος  της  28ης Οκτωβρίου 1940,  ημέρα μνήμης, τιμής  και  υπερηφάνειας για τη χώρα μας αλλά και  ευγνωμοσύνης για  τους ήρωες-αγωνιστές του έπους του 1940 , που απέδειξαν τη δύναμη και το θάρρος  της ελληνικής ψυχής γράφοντας ιστορία με την αυτοθυσία τους.  


Στην ένδοξη ιστορία μας το ΄΄ ΟΧΙ΄΄ του 1940  και  οι αγώνες των Ελλήνων με ελάχιστα εφόδια,  αψηφώντας  τον ισχυρό  αντίπαλο για να υπερασπιστούν αξίες και ιδανικά, κατέχει  σημαντική  θέση στο βάθρο της συλλογικής μας μνήμης ενώ αποτελεί ανεξίτηλο σύμβολο του ηρωισμού, της αυταπάρνησης και της φιλοπατρίας.

Ορθώνοντας το ανάστημά τους απέναντι στις δυνάμεις του φασισμού και της βίας, οι αγωνιστές του ‘ 40 θυσίασαν τη ζωή τους για ελευθερία, για εθνική ανεξαρτησία, για  δημοκρατία, για  αξιοπρέπεια, για κοινωνική δικαιοσύνη, αρνούμενοι να συμβιβαστούν.

Το μήνυμα του «ΟΧΙ» μας διδάσκει ότι  με «όπλα» το θάρρος, τη θέληση, την πίστη και την ενότητα  όλοι οι στόχοι επιτυγχάνονται.

Στην παρούσα  περίοδο που η χώρα μας δοκιμάζεται, οφείλουμε να αντισταθούμε σε όποιον ισοπεδώνει την  εθνική μας ταυτότητα,  την ιστορία μας, τις  εθνικές μας αξίες, τα όνειρα και τις ελπίδες μας. Οφείλουμε στους νέους, να αντλήσουμε  θάρρος και κουράγιο από τη θυσία των Ελλήνων και με  προσήλωση στο στόχο μας για «αναγέννηση» της χώρας μας, να προχωρήσουμε δυναμικά.
Ας αξιοποιήσουμε, λοιπόν, τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες για να αντισταθούμε στις σημερινές προκλήσεις της δύσκολης εποχής που διανύουμε,  ξεπερνώντας με  επιμονή, αισιοδοξία  και αυτοπεποίθηση τις όποιες εθνικές δυσκολίες. 

Η λαμπρή αυτή σελίδα της ιστορία μας,  μπορεί να μας δυναμώσει και να μας οδηγήσει σε σωστούς δρόμους, ανάπτυξης και προόδου και με αγάπη για την πατρίδα μας να δουλέψουμε συλλογικά για ένα καλύτερο αύριο.

Η  Επέτειος  της  28ης Οκτωβρίου 1940 πρέπει να  αποτελέσει φάρο και  οδηγό για τη διασφάλιση της ταυτότητας του έθνους μας, για την προάσπιση της πατρίδας μας.

Οφείλουμε να διατηρήσουμε ισχυρή την εθνική μας μνήμη, να γιορτάσουμε με εθνική υπερηφάνεια την Επέτειο  της 28ης Οκτωβρίου 1940, να  υψώσουμε με καμάρι  την ελληνική μας  σημαία, αποδίδοντας έτσι τον ελάχιστο φόρο τιμής στους πρωταγωνιστές του  έπους του ’40.


                                        
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου