Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

3ο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΙ ΟΛΥΜΠΟΥ-ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗς ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Θεσσαλία:Ο απόλυτος προορισμός
Το  περίφημο 3ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2014
ταξίδεψε εικόνες της Θεσσαλίας σε όλο τον κόσμο
Τεράστια προβολή της  Θεσσαλίας και της Ελλάδας
Μαγικές εικόνες από

Λάρισα-Ελασσόνα-Όλυμπος-Δεσκάτη-Μετέωρα -Καλαμπάκα



Αυξημένη αδρεναλίνη είχε και φέτος  μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση που ταξίδεψε εικόνες της μαγικής Θεσσαλίας σε όλο τον κόσμο ,όπως είναι το περίφημο για την ποιότητά του και πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο της κλασσικής αυτοκίνησης , 3ο ιστορικό Ράλι Ολύμπου  ,που έγινε   στις 11 και 12  Οκτωβρίου 2014  στη Θεσσαλία, με εκκίνηση από τη Λάρισα  (11/10 ,11.00 το πρωΐ) και τερματισμό ,όπως πάντα, στην Ελασσόνα ,την επόμενη μέρα το μεσημέρι (12/10/2014) .

Το Ράλι αυτό ,διατήρησε τη φήμη του ,που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας ,ως  ένας μοναδικός και σκληρός αγώνας, με διεθνείς προδιαγραφές, που το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" σε συνεργασία με τις πιο δυνατές Λέσχες της Ελλάδος ,έχει καθιερώσει ως θεσμό για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα και είχε  και φέτος ,σε περίοδο μεγάλης κρίσης , δεκάδες συμμετοχές ,γεγονός σπάνιο  για αγώνες κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα .


Η εκκίνηση δόθηκε και φέτος από την κεντρική πλατεία της Λάρισας ,από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Πάνο Σάπκα και τους Προέδρους του Δικτύου 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ κ. Κ. Σκριάπα, της ΛΕΚΑΜ  κ. Γ. Τσάλιο, του ΣΚΑΛ κ. Ν. Γκανάκη και της ΛΕΚΟΒ κ. Τέλη Δουλόπουλο ,σε μια κατάμεστη  πλατεία ,στην οποία όλοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μυθικά αυτοκίνητα ,"δεσποινιδούλες...." ηλικίας πολλών δεκαετιών ,που μας παραπέμπουν στις αρχές του περασμένου αιώνα (ηλικίες οχημάτων από 30+ έως 85+ ).
Ο τερματισμός έγινε στην Ελασσόνα ,που είναι ο καθιερωμένος τόπος κατάληξης του Ράλι Ολύμπου ,όπου βρίσκεται και η έδρα του πολυβραβευμένου Δικτύου "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ", που έχει εμπνευστεί και καθιερώσει το Ράλι Ολύμπου ως θεσμό για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα.



Σκοπός των διεθνών δράσεων η ανάδειξη της μαγικής Ελληνικής υπαίθρου

Λατρεμένοι προορισμοί  για φέτος ήταν η Δεσκάτη Γρεβενών ,όπου έγινε μια μεγάλη στάση ανασυγκρότησης-έκθεση αυτοκινήτων  και στη συνέχεια   η Καλαμπάκα και τα Μετέωρα (όπου και έγινε η διανυκτέρευση του Ράλι)  ,ως ένα  παγκόσμιο μνημείο θρησκευτικού τουρισμού και για τον λόγο αυτό τα εκατοντάδες Ελληνικά και Ξένα πληρώματα ,τα επισκέφτηκαν  για να γνωρίσουν την ιστορία τους ,τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά Μνημεία ,όπως ,επίσης  και τα μοναδικά τοπικά τους προϊόντα.
Άλλοι ,επίσης ,αγαπημένοι προορισμοί ήταν ,όπως κάθε χρόνο ,  η Λάρισα ,η Ελασσόνα  και ο Όλυμπος ,αφού κάθε χρόνο έχουν την τιμητική τους  καθώς  και όλα τα ενδιάμεσα χωριά των περιοχών αυτών.
Δηλ. πρόκειται για ένα γεγονός ,που δεν είναι μόνο αθλητικό και αγωνιστικό ,αλλά έντονα πολιτιστικό,λαογραφικό και προβολής της Θεσσαλίας για τα προϊόντα της ,τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της και τους μαγευτικούς προορισμούς της.


Το  περίφημο, πλέον, " Ιστορικό Ράλι Ολύμπου " του Δικτύου 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" είναι ένα γεγονός, που κάθε χρόνο θα αλλάζει προορισμούς και θα ταξιδεύει εικόνες της Θεσσαλίας και της Ελλάδας , όπως είναι ο Όλυμπος, τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα, το Πήλιο,τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά Μνημεία,τα αξιοθέατα   κ.ά. σε όλο τον κόσμο και θα συγκεντρώνει την προσοχή των φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης διεθνώς, αφού οι συμμετοχές ξένων πληρωμάτων είναι δεκάδες σε ένα υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών  γεγονός.


Ιστορικό Ράλι Ολύμπου :
Eργαλείο προβολής της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο

Με απόφαση του Δικτύου 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" και των Λεσχών  ΛΕΚΑΜ,ΣΚΛΑ και ΛΕΚΟΒ   οι διαδρομές του Ράλι Ολύμπου κάλυψαν φέτος   τρείς Νομούς (Λάρισας ,Τρικάλων και Γρεβενών ) και ο σκοπός ήταν  να αναδειχτούν όλες οι ενδιάμεσες κωμοπόλεις και χωριά ,αλλά κυρίως  τα Μετέωρα , ως ο απόλυτος προορισμός θρησκευτικού τουρισμού, στον οποίο και ξεναγήθηκαν  όλα τα  πληρώματα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικές διαδρομές ,ήταν  ιδιαίτερα απαιτητικές για τους οδηγούς και τα κλασσικά οχήματα και το Ράλι πέρασε  από τη Λάρισα (εκκίνηση) , Τύρναβο, Βαλανίδα ,Κρανιά ,Δεσκάτη Γρεβενών ,Καλαμπάκα ,Μετέωρα, Ελασσόνα (Τερματισμός) και δεκάδες άλλα χωριά των περιοχών αυτών ,σε μεγάλα υψόμετρα , σε πανέμορφα τοπία και απόκρημνες πλαγιές ,κόβοντας την ανάσα των Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων οδηγών ,που έζησαν   δυνατές συγκινήσεις με αυξημένη αδρεναλίνη ,καθιστώντας τη Θεσσαλία ως τον απόλυτο προορισμό για τέτοιου είδους αθλητικά γεγονότα.
Το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου είναι μια ακόμα μεγάλη δράση του Δικτύου ΄'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" , που χρόνια τώρα ,μεθοδικά  και εξειδικευμένα ,αναδεικνύει τη  Θεσσαλία όχι μόνο ως  τον απόλυτο  προορισμό πολιτιστικού και θρησκευτικού  τουρισμού (Branding Τόπου) ,αλλά και ως έναν προορισμό για μεγάλα και σπουδαία αθλητικά γεγονότα ,όπως είναι οι Αγώνες Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο , ο Faethon Olympus Marathon ,ορειβασία ,αναρρίχηση,ποδηλατικοί αγώνες ,ράλι, moto-cross  κ.ά.   (Πληροφορίες :www.diktioelassonas.gr) .

Το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" και η ΛΕΚΑΜ ευχαριστεί όλους τους συντελεστές που βοήθησαν το μεγάλο αυτό γεγονός να τελειώσει με απόλυτη επιτυχία και με ασφάλεια, όπως είναι όλοι οι συνδιοργανωτές Δήμοι(Λαρισαίων ,Δεσκάτης ,Καλαμπάκας και Ελασσόνας ) ,με προεξάρχοντα τον Δήμο Ελασσόνας ,που στήριξε  σημαντικά το μεγάλο γεγονός και ήδη είναι  ένα από τα αγαπημένα και καλύτερα οργανωμένα Ράλι στο χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης ,ανανεώνοντας το ραντεβού για το 4ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2015 στη Θεσσαλία.
Πληροφορίες στα SITES: www. lekam.gr, www.diktioelassonas.gr



Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
Ο πρόεδρος
 Ο  Γενικός  Γραμματέας
Σκριάπας Κων/νος
Κων. Κυριλλίδης
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης
Δημοσιογράφος