Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Εξιχνιάστηκε κλοπή αγροτικών μηχανημάτων σε βάρος 47χρονου σε χωριό της Πιερίας

Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την αφαίρεση των αγροτικών μηχανημάτων

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 6 ατόμων
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, κλοπή αγροτικών μηχανημάτων, που έγινε τον Φεβρουάριο του 2014 σε χωριό της Πιερίας.
Μετά από αξιοποίηση στοιχείων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ημεδαπών ηλικίας 25, 31, 34, 50 (γυναίκα) και 60 ετών, καθώς και ενός ακόμα αγνώστου ατόμου, για κλοπή.
Ειδικότερα, την 5 προς 6 Φεβρουαρίου του 2014 σε χωριό της Πιερίας, ο 25χρονος μαζί με τον 31χρονο και τον άγνωστο συνεργό τους, αφαίρεσαν ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα και μία φρέζα, συνολικής αξίας 25.000 ευρώ, ιδιοκτησίας 47χρονου.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, για την αφαίρεση των αγροτικών μηχανημάτων, χρησιμοποίησαν ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που ανήκουν σε έτερο όχημα της 50χρονης και του 34χρονου.
Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο την 3.2.2014 πωλήθηκε από τον 60χρονο στον 25χρονο και στον 31χρονο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως μέσο τέλεσης της κλοπής, ενώ την 14.02.2014 εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου Θεσσαλονίκης στην περιοχή Υψωμάτων Διαβατών Θεσσαλονίκης, έξω από την οικία του 25χρονου και κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών στην διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.