Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Η Αυστραλία χορηγεί 500 βίζες σε Έλληνες με το δικαίωμα εργασίας

Υπογράφηκε η διακρατική συμφωνία με την Αυστραλία για τη χορήγηση βίζας σε 500 νέους, ηλικίας 18 με 30 ετών, με το δικαίωμα εργασίας για ένα χρόνο.
Σε λίγους μήνες θα εφαρμοστεί η  διακρατική συμφωνία που υπογράφηκε  με την
Αυστραλία για τη χορήγηση τουριστικής βίζας σε 500 Έλληνες, ηλικίας 18 έως 30 ετών, που τους δίνει το δικαίωμα εργασίας για έως ένα χρόνο.
Η συμφωνία,  που υπέγραψαν η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη με τον υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, θα πρέπει πρώτα να επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, όπως δήλωσε η πρώτη.
Στόχος της συμφωνίας είναι η προώθηση κινητικότητας των νέων μεταξύ των δύο χωρών καθώς και η μεταξύ τους ενδυνάμωση των σχέσεων.
Η διμερής συμφωνία, αρχικά, θα δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές να συνδυάσουν ένα ταξίδι, στην Αυστραλία ή την Ελλάδα, με το δικαίωμα εργασίας.
Το πρόγραμμα θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα και αν έχει επιτυχία θα επεκταθεί, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Σκοτ Μόρισον.
Να σημειωθεί ότι η Λέσχη Φίλων ΚΚΕ Μελβούρνης κατήγγειλε την υπογραφής της διμερούς συμφωνίας με ανακοίνωσή της στην οποία ανέφερε:
«Πίσω από τα όμορφα λόγια η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική και πικρή για τους εργαζόμενους.Η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας-Αυστραλίας δε θα ωφελήσει σε τίποτα στη λύση της ανεργίας, τη στιγμή που πάνω το 60% των νέων στην Ελλάδα είναι άνεργοι και κοντά στα 20 % στην Αυστραλία».